Slovenija
22 ogledov

Dež pregnal ljudi v vodo

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Novoletne deževne razmere so številne popeljale do silvestrovanja v termah. Sodeč po podatkih o zasedenosti, ki so nam jih posredovali različni centri, o recesiji med prazniki ni ne duha ne sluha.

Pohorje zapolnilo dva nova hotela
Med novoletnimi prazniki imajo pri Športnem centru Pohorje nočitvene kapacitete skoraj popolnoma zasedene. Podobno je bilo tudi lani, razlika je le, da so letos pridobili še prenovljen hotel Arena pod Pohorjem in hotel Videc na
Pohorju.

Zasedene so tudi vse kapacitete na Rogli, kjer opažajo, da se je letos v primerjavi z lani skrajšal čas bivanja. Kot priznavajo, so pričakovali malo več dnevnega obiska.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V Kranjski Gori beležijo 95-odstotno zasedenost hotelov. Po njihovih besedah so kljub pomanjkanju naravnega snega "naredili velike količine umetnega snega in smuka je relativno dobra. V dneh, ko je deževalo, so naši hotelirji in tudi zasebni sobodajalci zabeležili nekaj odpovedi oziroma nekaj gostov ni prišlo." Zasedenost kapacitet je v primerjavi z lanskim letom slabša – lani so imeli namreč zasedene praktično vse hotele.

Zanima jih najbogatejša ponudba
Hoteli Občine Piran bodo zasedeni med 90 in 100 odstotki. Tudi pri njih se recesija ne pozna – gostov bo namreč enako kot lani. Največ bo Italijanov, ki jim sledijo Avstrijci in Slovenci. Največ zanimanja je, zanimivo, za hotele z najbogatejšo silvestrsko ponudbo.

V deževju posel cveti termam
V Termah 3000, Zdravilišču Radenci in Termah Banovci, Termah Lendava in Termah Ptuj že tradicionalno beležijo dobro zasedenost. "Naše destinacije so že skoraj povsem razprodane, rezervacije pa še vedno prihajajo. Prevladujejo
slovenski gosti, med tujimi pa predvsem gosti iz sosednjih držav. Opažamo, da se je struktura gostov v primerjavi s preteklimi leti nekoliko spremenila. Pričakujemo manj organiziranih skupin in več individualnih gostov, ki se za
rezervacije odločajo v zadnjem hipu,"
so nam dejali.

V Termah Čatež pričakujejo veliko domačih gostov. Od tujcev bo praznike pri njih preživljalo največ gostov iz Italije, Hrvaške, Avstrije in Srbije. Kot pravijo, so precej zasedeni tako v Čatežu in na Mokricah kot tudi v Kopru, vendar pa
še imajo nekaj prostih sob v hotelih. "Pričakujemo, da se bodo gosti za rezervacije odločali tudi še v zadnjem hipu, kot je to trend v zadnjih mesecih, saj opažamo, da so povpraševanja vedno bolj kratkoročna. Največ povpraševanja beležimo po tridnevnih paketih," nam je dejala Tamara Preskar iz službe za odnose z javnostmi.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Terme Olimia so v novoletnem času polno zasedene, enako velja tudi za hotelska silvestrovanja. "Nekaj malega prostora je še na našem silvestrovanju na bazenih Termalija in v klubu Žafran. Letos gostimo precej več gostov iz Italije, sicer pa še vedno prevladujejo domači gosti," je dejala Vasja Čretnik in pojasnila, da imajo letos dobrih 20 odstotkov več gostov kot lani. Poleg tega so kapacitete hitro zapolnili, kar je še njih same nekoliko presenetilo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.