Slovenija
66 ogledov

Dež privabi obiskovalce

Postojnska jama Postojnska jama
Deževni dnevi za Postojnsko jamo pomenijo več obiskovalcev. Družba Postojnska jama obiskovalcem med Postojnsko jamo in Predjamskim gradom ponuja brezplačen prevoz.

Med novostmi, ki jih je za obiskovalce v letošnjem poletju pripravila družba Postojnska jama, je brezplačen prevoz obiskovalcev med Postojnsko jamo in Predjamskim gradom. Postojnsko jamo poleti obišče največ obiskovalcev.  

"Število obiskovalcev Postojnske jame, Predjamskega gradu in ostalih znamenitosti, ki jih ima v upravljanju podjetje Postojnska jama, iz leta v leto narašča in je v lanskem letu doseglo skoraj 800.000 gostov. Dnevni obisk Postojnske jame je skozi leto zelo različen, največ obiskovalcev pa prihaja na obisk v poletnih mesecih, ko je tudi v letoviških krajih več gostov," je povedala Sabina Paternost, ki v družbi Postojnska jama skrbi za odnose z javnostjo.

V nasprotju s pričakovanjem pa deževni dnevi ne odganjajo njihovih obiskovalcev, saj imajo namreč prav ob takih dnevih več obiskovalcev. Kot je pojasnila Paternostova, se ob deževnih dnevih ljudje raje odpravijo na enodnevne izlete, še posebej, če lahko izberejo destinacijo, kamor vremenski vplivi ne sežejo. Tako je na deževni ponedeljek Postojnsko jamo obiskalo skoraj 5.000 gostov, kar je julijski rekord v samostojni Sloveniji. "Rezultat pripisujemo uvajanju novosti in dvigu kakovosti storitev za zadovoljstvo gostov ter dobremu trženju teh," je še dejala Paternostova.

Brezplačen prevoz naletel na dober odziv

Za brezplačen prevoz obiskovalcev med Postojnsko jamo in Predjamskim gradom so se odločili, ker so želeli predvsem razbremeniti okolico Predjamskega gradu, kjer je število parkirnih mest bistveno nižje kot pri Postojnski jami. Avtbous dnevno opravi šest povratnih voženj in je vedno skoraj popolnoma zaseden. Brezplačen prevoz do Postojnske jame v sezonskih mesecih ob določenih urah nudijo tudi obiskovalcem, ki pridejo v Postojno z avtobusom ali vlakom.

Druga novost, ki so jo v letošnjem poletju uvedli v ponudbi ogleda Predjamskega gradu, je avdio-vodenje, ki je obiskovalcem na voljo v 15 jezikih. To bo po oceni družbe Postojnska jama marsikomu še bolj približalo zgodbo o njegovemu najbolj znamenitemu prebivalcu Erazmu in o zgodovini gradu, njegovi posebni umeščenosti v prostor in namenu, ki ga je grad imel ob nastanku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.