Slovenija
5655 ogledov

Direktor agencije noče ubogati ministra: Ne bom odstopil!

Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Anže Petkovšek Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo.
"Danes sem ga v svoji pisarni pozval k odstopu. Njegov odgovor, da ne bo odstopil, me je blago povedano presenetil. Tako ga še javno pozivam k odstopu," je povedal minister.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je danes javno pozval k odstopu direktorja agencije za varstvo konkurence (AVK) Andreja Matvoza.

21. novembra lani je upravno sodišče presodilo, da je gospodarsko ministrstvo Matvoza na mesto direktorja AVK imenovalo nezakonito.

Ker je bil postopek, s pomočjo katerega so imenovanje izvedli, do takrat uveljavljena praksa, je državno pravobranilstvo na vrhovno sodišče vložilo zahtevo za revizijo postopka. A vrhovno sodišče je revizijo postopka zavrnilo.

Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Slovenija Počivalšek nezakonito imenoval varuha konkurence Andreja Matvoza

"V trenutku, ko je ta informacija prišla do mene, sem na pogovor poklical gospoda Matvoza. Postopek je bil namreč izpeljan na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Kot minister sem ga za v. d. direktorja, kasneje pa za direktorja predlagal Vladi RS, zato se mi je zdelo najbolj primerno, da mu tudi osebno predlagam, naj ponudi odstop," je povedal Počivalšek.

Minister je pričakoval, da bo direktor AVK sam podal odstop: "O tem sva navsezadnje govorila, ko smo vložili zahtevo za revizijo na postopek in se je s takšnim ravnanjem strinjal. A direktor besede ni držal!"

Zato ga je danes v svoji pisarni minister tudi osebno pozval k odstopu. "Njegov odgovor, da ne bo odstopil, me je blago povedano presenetil. Tako ga še javno pozivam k odstopu. Kot sem obljubil, sodbo Upravnega sodišča spoštujem. V roku smo sicer vložili izredno pravno sredstvo zahtevo za revizijo odločitve, a naši zahtevi ni bilo ugodeno, tako je bila ta poteza edina možna. Če direktor ne bo odstopil sam, verjamem, da bodo svojo vlogo opravili organi AVK," je Matvoza okrcal Počivalšek.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • dragec 17:00 06.april 2018.

    Pleško jih bo vse sjebal

  • ivan83 14:23 06.april 2018.

    tudi vi bi se lahko sami že zdavnaj odstranili z vladnih položajev zaradi vaših napak, grehov, nedejavnosti itd

  • romanos1 03:42 06.april 2018.

    Če hoče direktor narediti dobro stvar za Slovenijo,mora absolutno zavrniti prodajo. Komentatorji bi že lahko vedeli kaj je to medijski monopol,bi pa celo hvalili Počivavšk.