Slovenija
33 ogledov

Direktor Ceroda ovaden

Dolenjska 30.08.11, cerod, odlagalisce odpadkov, foto Jerca Bozic Kranjec Dolenjska 30.08.11, cerod, odlagalisce odpadkov, foto Jerca Bozic Kranjec
Zloraba položaja, oškodovanje javnih sredstev in uničenje okolja.

"Prejšnji mesec smo na Okrožnem državnem tožilstvu v Novem mestu kazensko ovadili odgovorno osebo gospodarske družbe zaradi kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, oškodovanja javnih sredstev ter kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja," pojasnjujejo na Policijski upravi Novo mesto.

Na tožilstvu so nam potrdili, da so "v zvezi z domnevnimi nepravilnostmi v Cerodu in Papir servisu prejeli ovadbo 20. januarja". Sum, ki je padel na Cerod, naj bi se nanašal na oškodovanje ustanoviteljic, bogatenje Papir servisa, najemanje predragih linij ...

Soustanoviteljice Ceroda


Posavske občine, ki so soustanoviteljice Ceroda, z ovadbo niso seznanjene. Nadzorni svet Ceroda, v katerem od Posavcev sedita Aleksander Denžič iz Brežic in Melita Čopar iz Krškega, je bil lani seznanjen s tem, da v zvezi s poslovanjem podjetja potekajo kriminalistične preiskave. "Predstavnik brežiške občine bo na prvi seji odbora zahteval pojasnilo," sporočajo z Občine Brežice, na krški pa dodajajo, da na sejah sveta županov in skupščini že ves čas opozarjajo na večje in manjše nepravilnosti v Cerodu in zahtevajo spremembe vodenja postopkov. Občina Sevnica bo skupaj s preostalimi družbenicami ukrepala v primeru ugotovljenih nepravilnosti, saj sama s svojim petodstotnim deležem ne more vplivati na odločitve poslovodstva.

"Dolenjski Teš"

Posavske občine so že vrsto let nezadovoljne s Cerodom. Nekdanji krški župan Franc Bogovič, ki Cerod imenuje dolenjski Teš, našteva le nekaj grehov Ceroda: odpadki so se vozili v predelavo v Lenart v Slovenskih goricah, pogodba je bila podpisana brez vednosti soustanoviteljic, Papir servis je na dolenjsko odlagališče dovažal odpadke s Primorske, sporna pa je bila tudi zaposlitev direktorja Ceroda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.