Slovenija
21 ogledov

Direktor Elektra Gorenjska odstopil

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Prvi mož Elektra Gorenjska Jože Knavs je včeraj po sedmih letih vodenja družbe odstopil.

Dnevnik poroča, da je nadzornikom poslal predlog o sporazumni razrešitvi s položaja, ki so ga tudi sprejeli. Knavs bo družbo zapustil brez odpravnine, a v njej ostaja zaposlen. Do imenovanja njegovega naslednika, ki bo izbran z javnim razpisom, bo Elektro Gorenjska kot vršilec dolžnosti vodil Bojan Luskovec, dosedanji svetovalec uprave za tehnične zadeve in strategijo.


Nadzorni svet je sicer že prejšnji teden na pobudo gospodarske ministrice Darje Radić z dnevnega reda umaknil točko o njegovi razrešitvi. Po besedah prvega nadzornika Ludviga Sotoška je nadzornike najbolj motilo "netransparentno prelivanje denarja podjetja iz osnovnih sredstev v druge namene".

Pod vlado Boruta Pahorja so sicer morali direktorski stolček zapustiti vodilni v vseh elektropodjetjih razen v Elektru Primorska, ki ga vodi Julijan Fortunat, ki se mu mandat izteče konec junija prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.