Slovenija
70 ogledov

Direktorja iz koalicije

Srečko Vovko, novi direktor Agencije za šport Novo mesto, je po poklicu radiolog Žurnal24 main
Kadrovanje. Srečko Vovko na agencijo za šport, Tomaž Kovačič na GRC.
Bergerju nov mandat
Gledališče. Na imenovanje Matjaža Bergerja za direktorja javnega zavoda Anton Podbevšek Teater iz svetniških vrst ni bilo slišati nobenih pripomb – potrdili so ga soglasno. Za Bergerja bo to drugi petletni mandat, bil pa je edini kandidat.

Srečka Vovka so občinski svetniki včeraj imenovali za direktorja Agencije za šport Novo mesto, Tomaža Kovačiča pa za direktorja Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto. Glede na to, da sta oba vidna predstavnika koalicijskih strank – Vovko je član županove Zveze za Dolenjsko, Kovačič pa predsednik občinskega odbora SD – so že ob njuni kandidaturi mnogi opozarjali na politično kadrovanje.

Kandidatov nemalo
Za direktorja agencije za šport so sicer kandirali še Mirjan Jerman, sedanji vršilec dolžnosti, Igor Primc, Marjan Petrinčič, Igor Vesel in Anton Zupet, nekdanji škocjanski župan. Za direktorja poklicnih gasilcev pa so se potegovali še Igor Perhaj, dosedanji direktor, Ferdinand Jakša in Miro Škufca.

Po besedah Gregorja Macedonija, tudi člana komisije za mandatna vprašanja, se na razpise javljajo dobri kandidati in ne več tako kot nekdaj, ko prijav sploh ni bilo, češ da so ta mesta politično dogovorjena. “Praksa imenovanja koalicijskih partnerjev na mesta direktorja javnega zavoda v očeh javnosti ni sprejemljiva,” je opozoril Macedoni.

Nešportni direktor
“Nesprejemljivo se mi zdi na mesto direktorja agencije za šport imenovati nekoga, ki s športom nima povezave,” je bil kritičen Andrej Resman. Spotaknil se je tudi ob Vovkovo izobrazbo, češ da nima zahtevane sedme stopnje, pač pa šesto skozi dve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.