Slovenija
133 ogledov

Direktorja sploh ne iščejo

slovenija 16.10.13. Dolenjska, Novo mesto, Urska Ban, v.d. direktorice obcinske Jerca Božič Kranjec
Občinska uprava. Razpis objavljen le zaradi zakona. Do volitev bo v. d. Banova.

Na mestni občini so objavili razpis za direktorja občinske uprave, a kot smo izvedeli neuradno, ne bodo izbrali nikogar, saj je bil razpis objavljen zgolj formalno.

Župan Alojzij Muhič je na zadnji občinski seji naznanil, da bo za Borutom Novakom izpraznjeno direktorsko mesto za pol leta kot vršilka dolžnosti (v. d.) direktorice zasedla Urška Ban, dotedanja vodja urada za splošne zadeve. Imenovanje za v. d. direktorice naj bi, kot je dejal, najverjetneje podaljšali do lokalnih volitev prihodnjo jesen. "Novega direktorja pa naj si potem izbere novi župan," je dodal. Marsikoga je zato nekaj dni zatem presenetila objava razpisa, s katerim so za dobo petih let iskali direktorja občinske uprave.

Dobili tri prijave

"Na razpis so se prijavili trije kandidati, dva sta prijavo vložila prepozno," so nam povedali na mestni občini.

Na vprašanje, zakaj so objavili razpis za direktorja, če je župan nedavno napovedal, da bo občina do prihodnjih volitev imela v. d. direktorice občinske uprave, so odgovorili, da to zahteva zakon o javnih uslužbencih (ZJU), ki določa, da lahko od sprožitve natečajnega postopka do imenovanja novega uradnika največ šest mesecev naloge na tem položaju opravlja v. d.

Čez pol leta znova

Ob ponovitvi natečaja začne šestmesečni rok v. d. teči vnovič, torej gre, kot smo izvedeli neuradno, čez pol leta pričakovati nov razpis za direktorja občinske uprave, da bo tako zapolnjen čas do volitev in da bo zadoščeno ZJU.

Če bi na katerem od dveh razpisov direktorja vendarle izbrali, bi imel ta, če bi ga novi župan želel zamenjati, kot narekuje ZJU, pravico do odpravnine v višini ene petine povprečne mesečne bruto plače, kot jo je prejemal do razrešitve, za vsak polni mesec do izteka petih let.

Komentarjev 2
  • dragec 08:15 17.oktober 2013.

    Srbi imajo pregovor: "ko će kome, ko ne svoj svome". Tako se dela v javni in državni upravi.

  • privat 07:59 17.oktober 2013.

    Da vidimo zdaj dursovce kaj bodo naredili ali cariniki ali policaji...Naredili bodo NIČ!!!Če bi hoteli v državi narediti nekaj boljšega ,bi v takih primerih lepo odstavili vodstvo ,jih zaprli in ustoličili nove ljudi saj ob nekaterih koritih! samo nevemo ...prikaži več če je to mislila Bratuškova....