Slovenija
24 ogledov

Dirkalnik tri poškodoval

Mariborski reli, ki šteje za slovensko in avstrijsko državno prvenstvo, je bil l Žurnal24 main
Reli. Poškodovana dva odrasla in otrok. Policija: "Družina stala pred varnostnim trakom."

Avstrijska posadka je v soboto na osmem Škoda reliju Maribor izgubila oblast nad vozilom, ki je zadelo v drevo in poškodovalo tri gledalce, med katerimi je bil tudi otrok. Po naših neuradnih podatkih naj bi družina stala za varnostnim trakom, 20 metrov proč od proge ob drevesu, in pred večjo množico obiskovalcev. Policija pa ugotavlja, da so stali pred varnostnim trakom.

Izgubil oblast nad vozilom
“Na peti hitrostni preizkušnji Gačnik je avstrijska posadka Christian Mrlik/Norbert Wannenmacher s subarujem imprezo s startno številko 40 v izhodu iz zavoja izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste, nato več deset metrov nenadzorovano drsela po travniku in zadela v drevo, ob katerem so bili omenjeni trije gledalci. Vse tri ponesrečence ter voznika in sovoznika so odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer so ugotovili, da imajo odrgnine, eden ima zlomljeno nogo, eden roki, vsi pa so zunaj smrtne nevarnosti,” pojasnjuje Mitja Sagaj, vodja tiskovnega središča osmega Škoda relija Maribor, ki je ta konec tedna potekal v mestu ob Dravi.

Trije obiskovalci, med njimi otrok, so dobili lahke, hude in posebno hude telesne poškodbe.

Poletel po zraku
“Avto je zadel v drevo in ga je zavrtelo, ljudi pa je pri tem odbilo v jarek. Odrasli je otroka dvignil in vrgel stran, s tem ga je rešil hujšega. Je pa grdo nastradala tretja oseba, ki je po zraku letela približno 15 metrov,” opisuje eden od gledalcev dirke. Sagaj zagotavlja, da so bili vsi varnostni elementi po varnostnem načrtu izpolnjeni. Natančno pa bo okoliščine nesreče, po besedah Sagaja, proučila policija. “Policisti so opravili ogled kraja in še pridobivajo dokumentacijo. Poškodovani so stali pred varnostnim trakom. Po do zdaj znanih podatkih krivde ne nosi organizator,” za Žurnal24 pojasnjuje Bartolo Lampret, policijski predstavnik Policijske uprave Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.