Slovenija
64 ogledov

Disciplinska zaradi zastaranega spisa

Janko Keček Delo
Sodnik, ki zaradi zastaranja ni sodil za grožnje Janezu Janši, je bil malomaren.

Sojenje policistu Zlatku Gomilšku, ki naj bi leta 2006 na spletnem forumu grozil predsedniku vlade Janezu Janši, se nikoli ni začelo zaradi malomarnosti ormoškega sodnika Janka Kečka, ki mu je bil primer dodeljen. Zaradi nevestnega dela sodnika namreč Gomilšku v štirih letih ni bil vročen obtožni predlog, zato obravnava nikoli ni bila razpisana.

To je pokazal službeni nadzor nad delom sodnika, ki ga je izvedlo Višje sodišče v Mariboru. Zoper Kečka zdaj poteka še disciplinski postopek.

Razveljavljeno povišanje

"Predsednik višjega sodišča je poslovanje in postopanje okrožnega sodnika Kečka ocenil kot malomarno opravljanje sodniške službe," pojasnjujejo na vrhovnem sodišču (VS). Keček ne bo mogel napredovati, čeprav je za to zaprosil že predlani. "Sodni svet je odpravil odločbo, s katero je bilo ugodeno predlogu sodnika Kečka za hitrejše napredovanje in imenovanje v višji sodniški naziv na istem sodniškem mestu," dodajajo na VS.

Med nadzorom so sicer temeljito pregledali Kečkovo delo od leta 2006 do konca maja lani, ko je Janša prejel obvestilo sodišča, da so postopek proti Gomilšku ustavili. Do takrat je bil Keček tudi predsednik ormoškega sodišča, zato so med nadzorom preverjali tudi njegovo vodenje sodišča. Položaju pa se je medtem sam odrekel zaradi zdravstvenih razlogov.

"Zdaj so na sodišču sprejeti ustrezni ukrepi, da zastaranj ne bi bilo več," zagotavljajo na VS.

Komentarjev 3
  • KLOBO 16:05 18.maj 2012.

    V zapor z njim in mu pobrat premoženje!! Naj odškodninsko odgovarja !! To je pa zato, ker imajo ti mali bogovi na zemlji takšna pooblastila in dosmrtni mandat!! Nihče jim nič ne more!! banda sodniška, in vsaj 30 % je ...prikaži veče takšnih lenuhov !!

  • Veteran 10:25 15.april 2012.

    Kakšna upokojitev, komaj delati bi moral začeti in to v gospodarstvu. Kakšna beda "rdečih" sodišč in sodnikov. Za takega nebi smela obstajati milost.

  • privat 08:39 15.april 2012.

    kako upokojiti za nedelo?? Kaka penzija za ne vesno delo?? Treba je šparati in kaznovati tiste ki so naredili to kar zdaj preživlja država!!