Slovenija
87 ogledov

Do 1. junija v Bohinju zastonj

Bohinj, julij 2015 Žurnal24 main
Plovba po bohinjskem jezeru do 1. junija ostaja brezplačna, nato pa bo treba kupiti dovolilnico. Nasprotniki odloka v nedeljo pripravljajo protest.

"Do 1. junija, dokler ne bo vsa infrastruktura na jezeru vzpostavljena, dovolilnic ne bomo prodajali," pravi Nace Arh z občine Bohinj. Pristanišče na jezeru je že urejeno, do prej omenjenega datuma pa naj bi bila urejena tudi vsa ostala vstopno-izstopna mesta. 

Zaračunavanje pristojbine za plovbo po jezeru je bilo sprva načrtovano v začetku maja, a se je v praksi to zamaknilo zaradi vzpostavljanja infrastrukture. Zakonska podlaga za zaračunavanje pristojbine je 19. marca sprejeti odlok o plovbnem režimu v občini. 

V nedeljo protest

Sprejetje odloka je dvignilo veliko prahu predvsem med kajakaši, superji in kanuisti. Ti bodo v nedeljo na protestnem shodu izrazili svoje nasprotovanje. Z besedami "Danes veslanje, jutri hoja v hribe, pojutrišnjem zrak. Uprimo se zaračunavanju javnega dobra!" vabijo somišljenike na protest. 

Kot nam je pred časom dejal predstavnik skupine Marin Medak, "je to tako pomembno vprašanje, da ga moramo spodbijati in vztrajati na tem, da je javno dobro dostopno vsem".  

PREBERITE TUDI:


Kaj se dogaja z ladijco Zlatorog?

V petek je z jezera izginila ladijca Zlatorog, okoli katere se je zapletalo lani maja. Spomnimo, ladijca je bila v lasti zasebnika, ki pa mu je z novim odlokom o plovbnem režimu bilo prepovedano opravljanje dejavnosti.  

"Ladja Zlatorog je na letnem remontu," je pojasnil Arh. Ladijca, ki je bila pred tem v lasti zasebnika, je sedaj last občine, za prevoz potnikov z njo pa bo skrbel Javni zavod turizem Bohinj. 

Komentarjev 20
  • kiltic 16:07 18.maj 2016.

    Dragi tomažek, malce sumljivo ti zagovarjaš tole bohinjsko politiko. Namreč, ko bo v bohinju 'počilo', bo 'počilio' hudo in če si zraven pri kakšni izmed 'tistih' zadev, brž pospravljat in zakurit, ker čas se izteka in samo bog ve, kdaj ...prikaži več in kako se bodo zadeve razpletle ?!?

  • kiltic 21:28 17.maj 2016.

    Dragi tomažek, malce sumljivo ti zagovarjaš tole bohinjsko politiko. Namreč, ko bo v bohinju 'počilo', bo 'počilio' hudo in če si zraven pri kakšni izmed 'tistih' zadev, brž pospravljat in zakurit, ker čas se izteka in samo bog ve, kdaj ...prikaži več in kako se bodo zadeve razpletle....

  • h3o 17:34 17.maj 2016.

    tomaž tisti simbolni prispevek ti v rit vnaknem, prase pokvarjeno