Slovenija
43 ogledov

Do izkušenj z izmenjavo policistov

Na cestninski postaji Dob so policisti včeraj poostreno nadzirali tovorna vozila Žurnal24 main
Mednarodno sodelovanje. Slovenskim policistom pri nadzoru tovornega prometa pomagali romunski.

V sklopu projekta Lifesaver, ki ga vodi mednarodno policijsko združenje Tispol, so na obisku v Sloveniji štirje romunski prometni policisti, ki so slovenskim možem v modrem na cestninski postaji Dob včeraj pomagali pri poostrenem nadzoru tovornih vozil. “Preverjali smo preobremenjenost tovornih vozil, upoštevanje zakonodaje, ki se tiče časa trajanja vožnje, tahografske vložke in tudi možnost nelegalnih prebežnikov, to se pravi naloge, ki jih ima policija na notranjih mejah,” je povedal Ivan Kapun, vodja sektorja prometne policije na generalni policijski upravi. Romunski kolegi naj bi s tem pridobili določene izkušnje. “Gre pa tudi za zelo zanimive kontrole romunskih državljanov, ki so v tem primeru soočeni s svojimi policisti in doživijo nemajhno presenečenje,” je dodal.

Tovornjake poostreno nadzirajo vsak mesec, izmenjava policistov pri omenjenem projektu pa se zgodi štirikrat na leto. “Naši policisti obiščejo predvsem zahodne države, kot so Nemčija, Anglija, Nizozemska in Švedska,” je še povedal Kapun.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.