Slovenija
16 ogledov

Do kandidata prek FB

Vsaka lista sme na volilca porabiti 0,4 evra. V Bruslju bo Slovenijo zastopalo s Žurnal24 main
Čez dober teden se bo začela kampanja za volitve v evropski parlament.

“Stranke pripisujejo evropskim volitvam manjšo usodnost kot državnozborskim, zato pričakujem nekoliko manj entuziazma. Posledično bo tudi kampanja razmeroma umirjena oziroma ne posebno dinamična,” napoveduje politični analitik Matej Makarovič.

Poleg parlamentarnih strank se bodo za mesta potegovale še tri neparlamentarne in ena nepolitična skupina.

Stranka mladih je kandidata za svojo listo našla kar prek spletne mreže Facebook (FB), kjer je v 20 dnevih največ podpore dobil Peter Janeš, ki se do zdaj s politiko še ni resneje ukvarjal. Za sodelovanje na volitvah Stranka mladih potrebuje tisoč podpisov in napovedujejo, da jih bodo zbrali.

Krščanski socialisti bodo na volitve prišli prek podpore poslancev, potrebujejo štiri podpise. Zeleni Slovenije bodo podporo za sodelovanje na volitvah iskali pri drugih zelenih strankah in okoljevarstvenih skupinah. Lista za pravice bolnikov, ki jo določa skupina volilcev, je potrebnih tri tisoč podpisov za kandidaturo na evrovolitvah zbrala že konec prejšnjega tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.