Slovenija
27 ogledov

Do konca meseca mogoč vpogled

eDavki DURS
Izplačevalci dohodkov, ki morajo za odmero dohodnine do konca tega meseca prejemnikom posredovati podatke o izplačilih v letu 2013, lahko v te že od srede vpogledajo na portalu eDavki.

Objavljeni podatki na eDavkih so namenjeni le izplačevalcem dohodkov za primerjavo podatkov iz predloženih obrazcev iREK in pripravljenimi obvestili prejemnikom dohodkov, so danes sporočili z Davčne uprave RS (Durs). Vpogled v podatke je možen do 31. januarja.

Na Dursu izplačevalcem dohodkov svetujejo, naj objavljene podatke primerjajo s podatki, ki so jim jih predložili na obrazcih iREK. Če ugotovijo, da ti niso pravilni, naj čim prej, najpozneje pa do 31. januarja, predložijo manjkajoče obrazce REK oziroma njihove popravke.

Tako vložene obrazce REK oziroma popravke obrazcev REK bo davčna uprava upoštevala pri sestavi informativnega izračuna dohodnine samo, če bodo predloženi do 31. januarja.

Prve informativne izračune dohodnine za preteklo leto Durs zavezancem po pošti na dom običajno začne pošiljati v začetku aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.