Slovenija
0 ogledov

Do novih prostorov prihodnje leto?

Če bodo svetniki na današnji seji potrdili DIIP za nov vrtec, bi ga lahko začeli Žurnal24 main
DIIP za vrtec. Omogoča čimprejšnji začetek gradnje. Danes naj bi ga obravnavali na seji občinskega sveta.

Na današnji seji občinskega sveta naj bi svetniki obravnavali dokument identifikacije investicijskega projekta (DIIP) za 14-oddelčni vrtec pri domu starejših občanov. “Verjetno bodo potrebne še kakšne dopolnitve. Upam, da ga bodo svetniki dobro sprejeli, kajti to je pogoj, da bomo v čim krajšem času dobili ta tako želeni vrtec,” je povedal župan Alojzij Kastelic.

“Na začetku mojega mandata je bilo v vrtcu deset prostih mest. V teh treh letih smo dodatno vzpostavili pet oddelkov, v prihodnjem letu pa naj bi potrebovali še dva,” je izpostavil in dodal, da upa na začetek gradnje še letos. “Ne morem reči, da bo letos že zgrajen, lahko pa v začetku prihodnjega leta,” je še povedal.

Pozitivno mnenje
DIIP je dobro pripravljen, pojasni Marko Grandovec, predsednik odbora za družbene dejavnosti. “Dal sem ga v pregled ravnateljici vrtca in nekaterim preostalim, ki to problematiko dobro poznajo – vsi so dali pozitivno mnenje,” je izpostavil in dodal, da je narejen tako, da omogoča čimprejšnji začetek izvajanja nadaljnjih postopkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.