Slovenija
113 ogledov

Do ponedeljka velja oranžni alarm

vročina Anže Petkovšek
Pripravite se, spet prihaja vročina. Zaradi visokih temperatur je v prihodnjih dneh na našem območju razglašen oranžni alarm.

Agencija za okolje opozarja, da bo danes in v prihodnjih dneh sredi dneva in popoldne predvsem po nižinah v notranjosti Slovenije velika toplotna obremenitev. 

Danes se bodo najvišje dnevne temperature povzpele do 35 stopinj Celzija. Popoldne in zvečer bodo nastale vročinske nevihte. 

 

Podobna slika bo tudi jutri, ko bo sončno, z občasnimi popoldanskimi nevihtami, ki bodo verjetnejše predvsem v hribovitem svetu. V nedeljo bo sončno, spet se bo povečala verjetnost popoldanskih in večernih neviht. V ponedeljek bo precej jasno, nevihte bodo malo verjetne. Še bo vroče.

Prvo ohladitev lahko pričakujemo v sredo, ko bo naše kraje prešla hladna fronta. Nato lahko do sobote pričakujemo bolj spremenljivo vreme z občasnimi plohami in nevihtami.

oranžni alarm  | Avtor: Meteo.si Meteo.si

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.