Slovenija
15 ogledov

Do spleta dostopa že 5 milijard naprav

Število elektronskih naprav, ki bodo dostopale do spleta, se bo v desetih letih Žurnal24 main
Raziskava je pokazala, da do svetovnega spleta dostopa že več kot pet milijard elektronskih naprav.

Si predstavljate življenje brez interneta? Najbrž težko. Raziskava, ki jo je opravila raziskovalna agencija IMS Research, je pokazala, da ima danes dostop do svetovnega spleta že več kot pet milijard elektronskih naprav, ki se večinoma nahajajo v industrijsko najbolj razvitih državah. Med temi izstopajo predvsem države z velikim številom prebivalcev, kot so Kitajska, Rusija, Brazilija in Indija.

Raziskava je še pokazala, da do spleta redno dostopa kar ena milijarda osebnih in prenosnih računalnikov, številka pa iz dneva v dan strmo narašča.

Pri IMS Research menijo, da se bo število naprav z dostopom do spleta do leta 2020 povzpelo na kar 20 milijard. Prevladovali naj bi predvsem osebni in prenosni računalniki ter mobilni telefoni in tablični računalniki.

Opozarjajo pa tudi, da bo večina naprav svetovni splet potrebovala le za medsebojno izmenjevanje podatkov. Šlo naj bi predvsem za nadzorne sisteme, naprave za upravljanje prometa, sisteme za parkirne prostore, sisteme javne varnosti in podobno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.