Slovenija
21 ogledov

Do študentske sobe na internetu

Žurnal24 main
Študenti, ki ne bodo izpolnjevali pogojev za sprejetje v katerega izmed študentskih domov, lahko ponudbo stanovanj spremljajo na treh spletnih portalih študentskih organizacij.

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (Šoul) na spletnem naslovu svetovalnica.com posreduje sobe v brezplačni posredovalnici sob m2, informacije pa nudijo tudi po telefonu. Danes je bilo objavljenih 25 svežih oglasov, večina med njimi ponuja sobo za enega študenta, cene pa znašajo od 90 do 150 evrov brez stroškov. V Šoulovi posredovalnici sob pa nudijo tudi brezplačno pravno pomoč in svetovanje pri sklepanju najemnih pogodb.

Kamrica in primorski mojcimer.si
Mariborskim študentom tamkajšnja študentska organizacija (Šoum) sobe posreduje s pomočjo spletne storitve Kamrica. "Kamrica je največja baza brezplačnih oglasov za najem oziroma oddajo sob in stanovanj v Mariboru. V zadnjih dveh letih je bilo oddanih več kot 10 tisoč oglasov, zabeleženih preko 400 tisoč obiskov, beležijo pa porast oddanih oglasov tudi v drugih mestih, ne le v Mariboru in Ljubljani," pravijo v Šoum. Oglasov z današnjim datumom je sedem, večina nastanitev pa je v Mariboru.

Mojcimer.si je spletna stran, namenjena študentom na Primorskem, kjer je mogoče oddati tudi oglas, v katerem študenti iščejo sostanovalca ali pa bi sami radi postali sostanovalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.