Slovenija
2625 ogledov

Do subvencionirane enotne vozovnice odslej tudi preko spleta

čakalna vrsta LPP Anže Petkovšek
Konec dolgih vrst za subvencionirane vozovnice?

Z letošnjim letom bodo lahko dijaki in študenti vlogo za subvencionirano enotno vozovnico integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) lahko pridobili tudi preko spleta na portalu eUprava. "E-vloga bo upravičencem omogočala, da oddajo vlogo in pridobijo subvencionirano enotno vozovnico po spletu in s tem skrajšajo čakanje v vrstah na prodajnih mestih," je pojasnil državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben in se nadejal, da bodo s tem zajezili dolge čakalne vrste pred poslovalnicami prevoznikov, v katerih so v preteklih letih mladi čakali tudi po več ur.

čakalna vrsta LPP Podaljšali prodajo Slovenija Na integrirano vozovnico čakali več ur

Za oddajo vloge preko eUprave je pogoj, da si uporabnik ali njegov zakoniti zastopnik uredi ustrezno digitalno potrdilo (SIGEN-CA, Pošta®CA, AC NLB ali Halcom CA). Digitalno potrdilo SIGEN-CA je brezplačno in ga lahko dobi vsak državljan starejši od 15 let. 

Upravičenci, ki bodo na portalu eUprava izpolnili spletno vlogo - na voljo od ponedeljka, 21. avgusta 2017 -, bodo v nekaj minutah prejeli odobritev ter šifro, s katero bo lahko uveljavljal svojo pravico do nakupa vozovnice. Spletni nakup vozovnice bodo zaenkrat omogočali trije prevozniki v Sloveniji, in sicer LPP, Avrigo in Izletnik Celje.

V primeru podaljšanja subvencije se bo enotna vozovnica avtomatsko naložila na elektronsko kartico ob prvi uporabi na mobilnem terminalu IJPP, sicer pa bo potreben fizičen prevzem kartice na prodajnih mestih prevoznikov.

Seznam prodajnih mest je objavljen tukaj.

Za relacijo med 25 in 30 kilometri upravičenci do subvencionirane vozovnice plačajo 25 evrov, država pa zagotovi 75 evrov. Cene vozovnic sicer ostajajo enake kot lani.

čakalna vrsta LPP lpp Slovenija LPP: Namesto petega bo treba po novo vozovnico že prvega!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.