Slovenija
21 ogledov

Do vikenda toplo, nato velika sprememba

Mraz Profimedias
Do konca tedna nas čaka toplo in sončno vreme, nato nekaj padavin. Od torka dalje bo zagotovo hladneje z dnevnimi temperaturami okoli 15 stopinj.

Vremenoslovci za danes napovedujejo sončno vreme z občasno povečano koprenasto oblačnostjo, le v hribovitih zahodnih krajih se bodo začeli nabirati oblaki. "Čez dan bo zapihal jugozahodni veter," pravijo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 stopinj Celzija."

Jutri bo v hribovitih krajih zahodne Slovenije ter občasno ponekod v osrednjih krajih zmerno do pretežno oblačno in predvsem na Bovškem bo padla tudi kakšna dežna kaplja. 

"Drugod bo delno jasno," je zapisano na spletni strani Arso. "Pihal bo jugozahodnik, ponekod v zatišnih legah bo jutro še megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, ob morju 17, najvišje dnevne od 19 do 24, na vzhodu do 26 stopinj Celzija."

Od torka naprej hladno

V soboto bo na zahodu pretežno oblačno, predvsem v Posočju ter na območju Snežnika bo občasno rahlo deževalo. V noči na nedeljo se bo povsod pooblačilo, občasno bo deževalo tudi ponekod drugod po Sloveniji. "V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno," napovedujejo pri Arso. "Občasno bo deževalo, ob morju bo lahko tudi kakšna nevihta. Nekoliko hladneje bo."

V ponedeljek bo pretežno oblačno, vsaj dopoldne bo občasno še deževalo. "Od torka dalje je razvoj vremena še precej nepredvidljiv," pravijo pri Arso. "Zagotovo bo hladneje z dnevnimi temperaturami okoli 15 stopinj, pa tudi ne kaže na morebitno večjo količino padavin."

dezurni@zurnal24.si

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.