Slovenija
10 ogledov

Do vinjet kljub reviziji?

vinjete primer dars_edited-1 Žurnal24 main
Dars upa, da bo lahko pogodbo o tisku nalepk podpisal kljub vloženemu zahtevku za revizijo.

V ta namen je na državno revizijsko komisijo vložil predlog, naj mu kljub temu, da je Cetis vložil zahtevo za revizijo zoper njegovo izbiro izdelovalca vinjet, dovoli podpis pogodbe z izbranim izvajalcem.

"Po novem zakonu o reviziji postopkov javnega naročanja lahko komisija na obrazloženi predlog naročnika, torej Darsa, sprejme sklep, da vloženi zahtevek za revizijo ne zadrži sklenitve pogodbe o oddaji javnega naročila," je povedal predsednik Državne revizijske komisije za revizijo postopkov oddaje javnih naročil Samo Červek.
"Komisija pri odločanju o predlogu naročnika upošteva razmerje med škodljivimi posledicami nezadržanja sklenitve pogodbe in koristmi za vse, ki bi lahko bili oškodovani, ter javnim interesom za sklenitev pogodbe o oddaji javnega naročila," je še dodal Červek in izrazil mnenje, da gre za problematičen dogodek.

Nezavidljiv položaj
Dars je po njegovem mnenju ne glede na odločitev komisije in tudi zaradi časovne stiske v neugodnem položaju. V neugodnem položaju bo tudi, če mu državna revizijska komisija dovoli podpis pogodbe z izbranim izvajalcem in se bo nato izkazalo, da je bil Cetisov zahtevek upravičen, ali če bo zahtevek zadržal podpis pogodbe in bo nastala velika škoda, Cetisov zahtevek pa se bo izkazal za neupravičenega, je navedel.

Se bomo vozili s potrdili?
Cetis je zoper Darsov sklep, ki je za izdelavo vinjet izbral slovensko-češko družbo Riko-Optaglio, vložil zahtevek za revizijo.
Zato obstaja možnost, da se razpis za tiskanje vinjet ne bo iztekel po pričakovanjih in da te ne bodo izdelane do 1. julija, ko bo Slovenija uvedla sistem cestninjenja z vinjetami. Ob tem so se pojavila ugibanja, da bo Dars izdal posebna potrdila, ki bi začasno nadomestila vinjete.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.