Slovenija
38 ogledov

Do volitev ga še ne bo

Župan Franc Kangler, ki so ga zaradi gradnje Doma pod Gorco sredi junija obiskal Žurnal24 main
Ne gre po načrtih. Gradnja se je zavlekla. Stavbar na črni listi pri mnogih podizvajalcih.

Dom pod Gorco, nov dom za starostnike na Studencih, ne bo končan do septembra, kot so sprva napovedovali odgovorni. Dela so se zavlekla zaradi prisilne poravnave družbe Stavbar gradnje, katere hčerinsko podjetje Stavbar Velt je glavni izvajalec gradnje omenjenega doma.

Mnogi so nezaupljivi

1 milijon evrov, kot smo neuradno izvedeli, naj bi podjetje Stavbar imelo v tem trenutku neporavnanih obveznosti do podizvajalcev.

Iz dobro obveščenih virov, ki poznajo dogajanje okoli mariborskih gradbincev, smo izvedeli, da naj bi Stavbar Velt imel največje težave pri gradnji s svojimi podizvajalci. Ker naj ti ne bi sproti dobivali plačila od podjetja, katerega krovna družba je v prisilni poravnavi, naj bi kot po tekočem traku zapuščali gradbišče ali pa se naj za podizvajalski posel sploh ne bi odločili.

“Res je, da so se dela nekoliko zavlekla, vendar to ni nič nenavadnega za tako velik projekt. Kar pa se tiče odhodov podizvajalcev Stavbarja Velt z gradbišča Doma pod Gorco, pa se prosim obrnite na Stavbarja gradnje,” je za Žurnal24 pojasnila Irena Hedl, direktorica prihodnjega novega kompleksa za starostnike, in dodala, da po novem odprtje doma načrtujejo za pozno jesen ali začetek letošnje zime.

Upravitelj potrdil težave
Miroslav Temnik, direktor Stavbarja gradnje, je bil včeraj za komentarje nedosegljiv. “Znano mi je, da je Stavbar gradnje imel kar nekaj težav s podizvajalci, saj do njih niso sproti poravnavali obveznosti. Tako je tudi zdaj. Mnogi podizvajalci ne želijo več sodelovati s tem  gradbincem,” pa je pojasnil Tone Kozelj, prisilni upravitelj podjetja Stavbar gradnje. Dodal je, da je prisilna poravnava že skoraj končana, čakali naj bi še na pravnomočnost sklepa o prisilki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.