Slovenija
497 ogledov

Dobil dve službi brez razpisa

Andrej Kavar Iztok Golob
Hojs je svojemu svetovalcu priskrbel še službo v Bruslju.

Odhajajoči minister za obrambo Aleš Hojs je svojemu, zdaj že nekdanjemu svetovalcu zagotovil službo v Bruslju. Andrej Kavar, eden od najmlajših svetovalcev, ki se je v Hojsovem kabinetu zaposlil februarja lani, že jutri začne službovati v diplomatskem predstavništvu Slovenije pri vojaško-obrambni mednarodni organizaciji Nato.

Razpisa pač ne potrebujejo

Ministrstvo za obrambo (Mors) sicer ni objavilo javnega razpisa za svetovalca v predstavništvu; kot zagotavljajo, “razpis za to konkretno delovno mesto ni potreben, saj se delovno razmerje zanj sklene brez javne objave”.

Neuradno naj bi javnega uslužbenca, ki bo slovenske interese zastopal v Natu, krajši čas iskali z objavljenim internim razpisom med zaposlenimi na Morsu, minister Hojs pa naj bi raje izkoristil možnost, ki mu jo dopuščajo predpisi in neposredno postavil svojega svetovalca za svetovalca našim diplomatom v Natu. Tja ga pošiljajo, da bo za našo državo opravljal najzahtevnejše naloge na obrambnem področju, pojasnjujejo na Morsu.

Moral bi oditi s Hojsom

Ko se bo Kavar čez pet let vrnil iz Bruslja, ga bo na Morsu čakala služba višjega svetovalca na direktoratu za obrambno politiko. Tam so ga pred dnevi namreč zaposlili za nedoločen čas, prav tako brez javnega razpisa, ker ta ni bil potreben, pravijo na Morsu. To je manj kot eno leto po tem, ko ga je na zaupanje in za čas ministrovanja v svojem kabinetu zaposlil minister Hojs. Če bi bil Kavar zdaj še vedno njegov svetovalec, bi moral Mors v naslednjih dneh zapustiti skupaj z ministrom.

Komentarjev 12
  • Acolyte 09:31 03.marec 2013.

    Samo predstavljamo si lahko, kako je mladenič lahko opravljal naloge svetovalca ministra za obrambo, glede na to, da je diplomiral leta 2007. Potem pa mu je politika takoj zagotovila dobro plačano službo za nedoločen delovni čas (in smo spet dobili ...prikaži več enega birokrata več). Njegova diplomska: http://dk.fdv.uni-lj.si/diplomska/pdfs/kavar-andrej.pdf Slovenija se ne more več primerjati niti z Albanijo, kaj šel z državami NATA kjer naloge svetovalcev ministra opravljajo izkušeni generali: http://www.president.al/?p=1336⟨=en

  • tartufka2226 19:55 02.marec 2013.

    a zdaj ,ko bi mi lahko še zrihtal službo,me pa noče več poznat

  • Darko 16:41 28.februar 2013.

    Do takrat ko je kmetijski pospeševalec predsednik državnega zbora in premierka tektilna inženirka je vse ok.JM vsem