Slovenija
9 ogledov

Dobili bi čas za odziv

Glede na podatke komisije za vpis otrok v Vrtec Trebnje bodo 1. septembra spreje Žurnal24 main
Predlog. Število otrok za vpis v vrtec naj se začne predvidevati med nosečnostjo.
Glede na podatke imamo vse več vpisov v vrtec za mlajšo kategorijo otrok.
Gregor Kaplan, predsednik sveta staršev Vrtca Trebnje

“Trebanjski starši imamo težave z vrtcem že kar v dednem zapisu,” meni Gregor Kaplan, predsednik sveta staršev Vrtca Trebnje. Vrtec se namreč že vrsto let srečuje z veliko prostorsko stisko. Rešil naj bi jo novi 14-oddelčni vrtec, ki pa bo glede na podatke komisije za vpis otrok v vrtec že pred izgradnjo premajhen za vse.

V Trebnjem so zamudili pri odzivu na spremembo zakonodaje, ki je z brezplačnim vpisom drugega otroka bistveno povečala število vpisanih otrok. Zgodila se je tudi sprememba razmišljanja v glavah ljudi, ki zdaj vidijo, da vrtec prinaša veliko, zato vsi poskušajo otroka vpisati vanj,” izpostavlja Kaplan. Ker se je v preteklosti prostorsko problematiko reševalo ad hoc v prostorih Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje ter nekdanje menze, bo odprtje novega vrtca zgolj reševalo stare grehe, dodaja.

Kaplan zato predlaga, naj Občina Trebnje tesneje sodeluje z Zdravstvenim domom Trebnje. “Podatke je treba zajeti tam, kjer se izvejo najprej,” pravi. Če bi začeli voditi evidenco žensk od tretjega meseca nosečnosti, bi imela občina 17 ali 18 mesecev časa, da bi zagotovila pogoje za sprejem vseh otrok v vrtec, je prepričan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.