Slovenija
36 ogledov

Dobili bodo skakalnico

Zdaj imajo pri šoli skakalnico iz snega, na kateri se je pred kratkim odvijalo t Žurnal24 main
Smučarski skoki. Nad njimi nameravajo navdušiti najmlajše Mirnčane.
Vidni rezultati

Skakalci. Z Mirne prihajajo skakalci, ki so dosegli vidne rezultate na državni in svetovni ravni. Med znanimi so Damjan Vtič, Maja Vtič in Eva Logar.

Za 99 let je trebanjski občinski svet podelil stavbno pravico mirnski krajevni skupnosti na območju Osnovne šole Mirna. Tam namreč nameravajo zgraditi majhno smučarsko skakalnico s kritično točko desetih metrov. Namenjena bo najmlajšim, da se bodo na njej seznanjali z veščino smučarskih skokov, potem pa bodo imeli možnost, da svojo športno pot nadaljujejo v Smučarskem društvu Zabrdje, je povedal Dušan Skerbiš, tamkajšnji občinski svetnik. Naložba je vredna okoli 50 tisoč evrov.

“Več kot polovico sredstev naj bi dobili od Fundacije za šport oziroma pristojnega ministrstva,” je povedal Skerbiš. V zabrdskem društvu so že pridobili nekaj potrebne dokumentacije za gradnjo skakalnice, po kateri naj bi se prvi skakalci spustili prihodnje leto.

Načrti tudi v Zabrdju
Po navedbah Skerbiša v prihodnosti načrtujejo večje skakalnice v Zabrdju, kjer imajo že predviden tudi prostor. “Skozi prostorski načrt in drugo dokumentacijo bo najprej treba pridobiti gradbeno dovoljenje in potem se bomo lahko lotili gradnje večjih smučarskih skakalnic,” je še dejal. Želijo namreč, da bi se ta šport v Mirnski dolini zopet prijel, saj je bila Mirna po smučarskih skokih znana vse do 70. let prejšnjega stoletja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.