Slovenija
0 ogledov

Dobili več, kot smo si zaslužili

delavec tovarna proizvodnja bobo Žurnal24 main
Državni statistiki so izračunali, da so zaposleni v Sloveniji v zadnjem četrtletju leta 2007 v povprečju opravili 140 delovnih ur, plačo pa so prejeli za 171 ur.

To pomeni, da so bili plačani za več kot 20 odstotkov ur več, kot so jih dejansko opravili, kažejo začasni podatki državnega statističnega urada. V zadnjem četrtletju 2007 so zaposleni skupno opravili več kot 320 milijonov delovnih ur, kar je 4,1 odstotka več kot v enakem obdobju leto prej in prav tako za 4,1 odstotka več kot v prvem četrtletju leta 2005.

V primerjavi s tretjim četrtletjem 2007 so zaposleni opravili za 22,1 odstotka več delovnih ur, in sicer predvsem zato, ker je število opravljenih delovnih ur v tretjem četrtletju leta praviloma nižje zaradi povečanega obsega letnih dopustov. Več kot 60 odstotkov vseh opravljenih delovnih ur so opravili zaposleni v predelovalnih dejavnostih (92,1 milijona ur), trgovini, popravilu motornih vozil in izdelkov široke porabe (45,8 milijona ur), poslovanju z nepremičninami, najemu in poslovnih storitvah (29,4 milijona ur) ter gradbeništvu (29,1 milijona ur).

Najmanj delovnih ur pa je bilo opravljenih v ribištvu, rudarstvu in kmetijstvu ter lovu in gozdarstvu, in sicer v vsaki od dejavnosti manj kot odstotek vseh opravljenih delovnih ur.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.