Slovenija
15 ogledov

Dobra dela za volivce

Poslanec Bojan Rugelj je zadovoljen. Žurnal24 main
Odbor SDS občanom pomaga pri vračilu vlaganj in kritizira druge.

Občani Sevnice so v poštne nabiralnike dobili pismo sevniškega odbora SDS ter nekdanjega svetnika in poslanca Branka Kelemine. V njem so povzeti časopisni članki, ki opisujejo vračila vlaganj v telekomunikacije, ta naj bi bila po zaslugi poslanca Bojana Ruglja štirikrat višja od predvidenih.

Gre za primer Zabukovja, kjer so eni skupini krajanov za vložek v telefonijo vrnili 1800 evrov, drugi skupini v istem kraju pa le 250 evrov. Po posredovanju Bojana Ruglja in dodatni zbrani dokumentaciji je tudi druga skupina občanov dobila 1100 evrov, to je štirikrat več, kot je bilo predvideno.

 

1100 evrov

bodo dobili krajani za vložek v telefonijo, namesto prvotno predvidenih 250.

Občina kriva za nepravilnosti
V odboru SDS za take nepravilnosti krivijo občino oziroma občinski svet, ki je pred časom spremenil občinski odlok. Spremenjeni odlok namreč govori o tem, da se občinski svet ne seznanja z vloženimi zahtevki za vračilo vlaganj. Po mnenju stranke tako svetniki ne bodo imeli podatkov, zato tudi ne možnosti pomagati krajanom.

Naj se ustanovi komisija
Občinski odbor SDS bo občinskemu svetu predlagal, naj ustanovi posebno komisijo, ki bo dodatno pregledala sporne zneske za vračilo. Če predlog ne bo sprejet, bodo v svoji poslanski pisarni organizirali pomoč krajanom in jim nudili ustrezne informacije in pojasnila. Stranka SDS se bo občanom v pisni obliki očitno še oglasila prek poštnih nabiralnikov, saj navaja že nekaj novih tem, o katerih bi bilo v tem (predvolilnem) času vredno razpravljati. Kot napovedujejo, bodo naslednjič spregovorili o gradnji predrage čistilne naprave v Sevnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.