Slovenija
42 ogledov

Dobrodelna licitacija barikov

Vinakoper Vinakoper
Koper, 6. 12. 2016 – Vinakoper je pripravil že osemnajsto dobrodelno licitacijo barikov.

Letošnja izvedba dobrodelne licitacije je postregla z dvanajstimi vini. Največ zanimanja sta vzbudila sodčka s cabernet sauvignonom in rdečim cuveejem. Izkupiček klet podari Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola. S tokratno licitacijo bo znesek višji za 19.125,00 EUR. 

Dobrodelna licitacija barikov se v kleti odvija od leta 1998. Tudi letos so se kupci potegovali za 12 barikovih sodčkov tekočega letnika.  V pokušino so jim ponudili sodček shiraza, cabernet franca, chardonnaya in rdečega cuveeja ter po dva sodčka malvazije, refoška, merlota in cabernet sauvignona. Izklicna cena za liter vina iz 225-litrskega barikovega sodčka je znašala 12 EUR.

Za svoj sodček se je letos potegovalo kar 23 dražiteljev. Najbolj sta jih pritegnila sodček cabernet sauvignona z Debelega rtiča ter sodček, v katerem zori rdeča zvrst z Debelega rtiča in iz Purissime. Degustacijo izbranih vin je vodil glavni enolog kleti Boštjan Zidar, dražitelje pa je k dobrodelnosti spodbujal Mitja Meršol

Letošnja licitacija se je izkazala za eno najuspešnejših po višini zbranih dobrodelnih sredstev. Skupni znesek se je tako povzpel na 296.950,00 EUR.

Po zaključku licitacije je predsednik uprave Vinakoper Nevijo Pucer k predaji simboličnega čeka povabil tudi Franca Jezerška iz Hiše kulinarike Jezeršek, ki se je do sedaj udeležil vsake dražbe in v vseh teh letih kupil že 22 sodčkov. Skupaj sta ček predala dr. Ireni Cetin Lovšin, zdravnici na pediatričnem oddelku SBI.