Slovenija
16 ogledov

Dobrodošli so tudi nekdanji tolarji

Lions klub. Skrinjice z nabirkami praznijo redno. Tolarje na Banki Slovenije zamenjajo v evre.

Kranj. V nabirki v Merkurjevem centru na Primskovem imajo še vedno tolarje, je Lions klub Kranj opozoril bralec Žurnala. Ker ti niso v uporabi že dlje, je bil bralec prepričan, da je vsebina skrinjice že leta enaka.

Skrinjice praznijo redno
Ne drži, da skrinjice že leta nismo praznili. To redno počnemo, in sicer ko ocenimo, da je v njih vsaj nekaj denarja, ki ga lahko namenimo donacijam. Ljudje pač še vedno prinašajo tolarje in tudi druge valute,” pojasnjuje Miroslav Matijaševič iz lions kluba. Da bi njegove navedbe lahko držale, dokazujejo nabirke na drugih lokacijah, kjer je prav tako mogoče opaziti tolarje.

Tolarje zamenjajo v evre
Lions kluba to sicer ne moti, saj jih odnesejo na Banko Slovenija in tam zamenjajo v evre, poudarja Matijaševič. Na leto zberejo tudi 20 kilogramov takih kovancev v vrednosti okrog 60 evrov, ocenjuje in dodaja, da je Lions klub Kranj lani za donacije namenil okrog pet tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.