Slovenija
11582 ogledov

Dodatna resna opozorila: Vreme nevarno za življenje!

Sonce Profimedias
Znano je že, da prihaja zelo intenzivni vročinski val. Vremenarji objavljajo dodatna opozorila.

Ne le v Slovenijo, na širše območje Evrope ta teden prihaja zelo intenziven in za življenje nevaren vročinski val, opozarjajo vremenski strokovnjaki portala Severe Weathe Europe, ki dodadjajo opozorilo, da gre za vročinski val, nevaren za življenje.

V Sloveniji bo danes, napovedujejo pri Arsu, čez dan nekaj kopaste oblačnosti, temperature bodo od 28 do 31 na Primorskem do 34 stopinj Celzija.Jutri bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju okoli 21, najvišje dnevne od 30 do 33, na Goriškem do 36 stopinj.

V četrtek bo sončno in zelo vroče. Popoldne in zvečer bodo predvsem v severovzhodni Sloveniji možne krajevne nevihte. V petek bo jasno, vročina v notranjosti države bo nekoliko popustila. Pihal bo šibak veter vzhodnih smeri.

Evropa se pripravlja

Ekstremnim vročinam bo že danes izpostavljena Španija, kjer se bo živo srebro po napovedih gibalo med 38 in 42 stopinj Celzija. Tako bo tudi v predelih južne in osrednje Francije in na severu Italije.

Rast temperatur, napovedujejo vremenoslovci omenjenega portala, se ne bo zaustavila niti jutri, ko bo ekstremnim vročinam izpostavljena tudi Velika Britanija.

Vrhunec vročinskega vala Evropo čaka v četrtek, ko se pričakujejo rekordne popoldanske temperature. V nekaterih predelih Francije in Španije bo popoldne do neverjetnih 46 stopinj Celzija, v Nemčiji in Italiji 40.

Kot še navaja Severe Weather Europe, bo zadnji dan ekstremno vročega vala petek, preden bo Francijo dosegla hladna fronta.

   

Napoved do 4. julija

Nad večjim delom zahodne in srednje Evrope bo do začetka prihodnjega tedna vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, sredi tedna pa se nam bo od severa predvidoma približala višinska dolina, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Prevladovalo bo sončno vreme. Od petka do nedelje bo v notranjosti Slovenije prehodno nekoliko manj vroče, v začetku prihodnjega tedna pa bodo temperature spet blizu 35 stopinjam. Možnost padavin se bo nekoliko povečala šele od prihodnjega torka dalje.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • andraz34 21:42 26.junij 2019.

    Vreme nevarno za življenje??? A nehate pretiravat matr, usi razvajeni pa pomehkuzeni. Ni čudn da gremo u kurac ce svet napou obstane ko vm je mal vroce Pocarji