Slovenija
2 ogledov

Dodatna sredstva za Kosovo komisijo

Predsednik komisije za preprečevanje korupcije Kos se je s finančnim ministrom uskladil glede sredstev za protikorupcijsko komisijo.

Predsednik komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos se je v torek z resornim ministrom Andrejem Bajukom uspel "v obojestransko zadovoljstvo" uskladiti glede dodatnih finančnih sredstev, ki jih komisija potrebuje za svoje poslovanje do konca tega leta, je pojasnil Kos. Počakati pa je treba še na to, kako bo to sprejela vlada, je pojasnil.

Kos je znova opozoril, da v primeru, da dodatnih sredstev ne bodo dobili, ne bodo imeli denarja niti za plače. Toda tudi če denarja za plače ne bi zagotovili, so zaposleni na komisiji pripravljeni delati, je pojasnil Kos.

Na vprašanje, ali bi komisija sprejela donacije na primer tujih veleposlaništev, da bi lahko zagotovila sredstva za plače, je Kos odgovoril pritrdilno. Pojasnil je, da so pripravljeni sprejeti tudi donacije, a le od takih subjektov, da to ne bi sprožilo konflikta interesov, torej le v okvirih zakonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.