Slovenija
23 ogledov

Dohodnina: ugovor le še danes

dohodnina bobo Žurnal24 main
Na Davčni upravi RS (Durs) samo še danes čakajo morebitne ugovore na informativne izračune dohodnine za leto 2010, ki so jih konec maja poslali še dobrega pol milijona zavezancem.

Drugi paket, v katerem je bilo 499.760 informativnih izračunov dohodnine za leto 2010, je davčna uprava poslala zavezancem po pošti 31. maja. Če se zavezanci z vpisanimi podatki strinjajo, jim ni treba storiti ničesar, saj bo izračun samodejno postal odločba o odmeri dohodnine.

Če ugotovijo, da podatki v informativnem izračunu niso pravilni oziroma so pomanjkljivi ali pa je njihova davčna obveznost prenizko ali previsoko ugotovljena, pa morajo podati ugovor. V nasprotnem primeru storijo davčni prekršek, za katerega je zagrožena globa v višini med 400 in 1200 evri.

Obrazec je objavljen na spletnih straneh Dursa, dobiti pa ga je mogoče tudi na davčnih uradih. Ugovor je mogoče poslati tudi z digitalnim potrdilom prek sistema e-davki.

Kdor informativnega izračuna ni prejel in je zavezanec za plačilo dohodnine, mora napoved za odmero dohodnine vložiti sam, in sicer do 1. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.