Slovenija
5848 ogledov

Dojenčke pred desetletji kradli tudi v Kopru?

Novorojenček. Shutterstock
Trije primeri preprodaje otrok naj bi bili povezani tudi s Slovenijo.

Srbska javnost že nekaj časa spremlja zgodbe izginulih otrok, ki jih zbirajo v Društvu Izginuli dojenčki Beograda. Oglašajo se jim mame, ki so jim v bolnišnici dejali, da je otrok pri porodu umrl ter posvojeni, ki iščejo biološke starše. V društvu obravnavajo tudi tri primere, ki naj bi bili povezani s Slovenijo, poroča Radio Slovenija.

Člani društva so prepričani, da je v nekdanji Jugoslaviji deloval sistem organizirane trgovine z novorojenčki. Materam so v porodnišnici dejali, da je otrok umrl in dali pomirjevala, otroka pa v posvojitev. 

V društvu so povezali moškega iz Srbije, rojenega v Kopru z žensko, ki živi na Hrvaškem. Najverjetneje gre za njegovo mater, saj je številka na zapestnici, ki jo je hranila iz porodnišnice, enaka številki na njegovi zapestnici. Datum njegovega rojstva se ujema z datumom njega poroda. Ženski so rekli, da je otrok umrl. 

Dokončen odgovor lahko da DNK-analiza. 

Direktor izolske bolnišnice, kamor se je sredi devetdesetih let iz Kopra preselila porodnišnica, Radivoj Nardin za ta primer še ni slišal, zatrjuje pa, da hranijo vso dokumentacijo, poroča Radio Slovenija. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.