Slovenija
96 ogledov

Dolamič kriv za stečaj?

Dušan Dolamič Iztok Golob
Neuradno. Nekdanji lastnik naj bi Zvezdo oškodoval za pet milijonov evrov.

Gorenjski kriminalisti so včeraj kazensko ovadili 55-letnega Ljubljančana, neuradno gre za nekdanjega lastnika Zvezde Dušana Dolamiča. Sumijo ga, da je storil več kaznivih dejanj na škodo kranjskega tekstilnega podjetja in ga oškodoval za več kot pet milijonov evrov.
"Vesel sem, da je prijava obrodila neke sadove. Za podjetje je žal prepozno," je ob ovadbi povedal Janez Podgorelec, nekdanji sindikalist podjetja.

Povzročil stečaj

Osumljenec naj bi glavnino materialne škode podjetju povzročil s tem, da je nepremičnine tekstilnega podjetja prodal lizing podjetju, kupnino pa na podlagi posojilne pogodbe prenakazal drugemu podjetju s sedežem v Ljubljani, katerega zakonit zastopnik je bil sam. Hkrati je od lizing podjetja na podlagi lizing pogodbe kupil iste nepremičnine nazaj. Ker posojila ni vračal in ni plačeval lizing obrokov, je bil za tekstilno podjetje iz Kranja zahtevan in uveden stečajni postopek, pojasnjujejo pri Policijski upravi Kranj.

Ni seznanjena

Nekdanja predsednica upravnega odbora Nevena Tea Gorjup z ovadbo ni bila seznanjena, zato je ni želela komentirati. Je bil pa z ovadbo seznanjen stečajni upravitelj Andrej Krašek. Ali gre za Dolamiča, ni vedel, se mu je pa zdelo najverjetneje. Dušana Dolamiča nam včeraj ni uspelo priklicati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.