Slovenija
6591 ogledov

Dolgoletni direktor odstopil s položaja

BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje BSH Hišni aparati Nazarje
Eden izmed vidnejših gospodarstvenikov v Sloveniji odstopil s položaja.

Direktor podjetja BSH in nekdanji prvi mož Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup je v ponedeljek odstopil iz funkcije direktorja, smo dobili informacije iz virov podjetja BSH.

Kontaktirali smo ga, da bi nam pojasnil, zakaj se je odločil, da se poslovi z direktorskega mesta uspešne gospodarske družbe, kamor je bil ponovno imenovan leta 2019. Poslal nam je le kratek SMS, da je odsoten.

Lanske ujme močno prizadele podjetje

Kot vemo, so lanske ujme prizadele tudi podjetje BSH Hišni aparati Nazarje, kjer je vodna ujma v nekaj minutah poplavila prostore v višini dveh metrov. Nazarsko podjetje BSH Hišni aparati je računalo na selitev proizvodnje na novo lokacijo v Nazarjah, kjer že imajo logistični center.

Iz podjetja so nam v začetku marca dejali: "Kljub ogromni škodi, ki jo je v času poplav utrpelo naše podjetje, nam k sreči ni bilo potrebno odpuščati." Dodali so, da je leto 2023 postreglo z zelo velikim naravnim izzivom, ki jih je doletel v začetku avgusta, kar se je zaradi mesec dni ustavljene in nato do konca leta postopno vzpostavljene proizvodnje malih gospodinjskih aparatov odrazilo tudi v poslovnih rezultatih, saj so bili celotni prihodi za 15 odstotkov nižji v primerjavi s preteklim letom. Za letošnje leto je načrtovana rast prihodkov za slabih 10 odstotkov. Več v prispevku TUKAJ

anja.scuka@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.