Slovenija
398 ogledov

Dolgovi odnašajo hiše

Bojan Salomon se boji prepoznega inšpektorjevega ukrepanja, ki ne bo moglo prepr Žurnal24 main
Dolg seznam. Na piranskem sodišču narašča število dražb nepremičnin.

Nepremičninskih izvršb je vse več, opaža Nataša Tomazini Tonejc, predsednica piranskega okrajnega sodišča. Povečanje števila opažajo “od leta 2009, ko je število vlog na leto preseglo 300, in še narašča”, v zadnjem letu pa se je število dražb dodatno povečalo zaradi pospešenega reševanja izvršilnih zadev.

Hiša na pol cene

Na seznamu sodišča se je med drugim znašla hiša piranskega gostinca Bojana Salomona. Nepremičnino, vredno 1,17 milijona evrov, bodo 11. decembra ponujali po polovični ceni, saj gre za drugo dražbo.

Salomon upnikom dolguje nekaj manj kot 30 tisoč evrov. “Gre za osebno zadevo, dražbe pa ne bo, saj bom dolg poravnal,” komentira Salomon.

Odvetnik ob stanovanje

Zdenko Fortunat, sicer zaradi goljufij in zlorab obsojeni koprski odvetnik, se je znašel tako v davčnih kot v nekaterih drugih dolgovih v višini dobrih deset tisoč evrov. Sodišče bo tako 20. decembra na dražbi ponujalo njegov solastniški delež v dvosobnem stanovanju v Luciji, ki je ovrednoten na slabih 60 tisoč evrov.

Frizer dolžan banki

Frizerju Boštjanu Vranješu, nekoč kandidatu za piranskega župana, pa 3. decembra grozi prodaja nekaj čez 230 tisoč evrov vredne nepremičnine v Luciji. Njegov dolg do Raiffeisenlandesbank Kaernten znaša dobrih 164 tisoč evrov. Vranješ je prepričan, da mu bo dolg uspelo pravočasno poplačati.

Komentarjev 3
  • mirko 14:41 24.november 2012.

    Dražbe neprimičnin, ki jih opravljajo sodišča je še eno leglo klientalizma in korupcije v naši državi. Kar se pa tiče tržne cene nepremičnin, je pa do tržne cene težko priti v današnjem času, saj je promet z nepremičninami v zadnjih ...prikaži več mesecih skoraj obstal in zato je tudi tržna cena podcenjena. Edini , ki pri nas kupujejo nepremičnine danes so tujci in posredniki za tujca.

  • Unikat Pioneer 13:57 24.november 2012.

    Kdo pa sprejema zakone? Meni ne gre v glavo dopuščanje države, da se nepremičnina lahko proda na dražbi za polovico manj. Če se že prodaja, naj se na dražbi proda po tržni ceni. S tem bi lastniku vsaj nekaj denarja ...prikaži več ostalo, ko bi poplačal dolg...

  • erikkk 10:21 24.november 2012.

    To je vse zakuhala naša zakonodaja ki je dovolila oderuške obresti bankam in nekaterim podjetjem. Celo na ta način nekatere firme lepo služijo obresti. Samo 8% obresti letno , ma kje pa ...Človek preprosto ne more vrjet kake vse stroške ...prikaži več z zvijačami si še zraven umišljujejo da je cifra iztrerjave večja. To počno še danes. Sodišča so na to slepa in gluha. Rubežniki so skoraj že na vsakih 10-h vratih.