Slovenija
44 ogledov

Dom bo vendarle v Brežicah

Poleg obstoječega doma upokojencev, ki je potreben obnove, bo zrasel center star Žurnal24 main
Center starejših občanov. Poleg starega doma ga bo gradila Prodoma.
Center za starejše
Več objektov. V štirinadstropnem objektu bo 165 postelj, v treh enonadstropnih objektih pa bodo varovana stanovanja, ki bodo ostala v lasti podjetja Prodoma. Podjetje je hotelo zgraditi precej večji center, a po besedah Igorja Zorka ministrstvo temu ni bilo naklonjeno.

“Poleti 2012 bomo odprli center starejših občanov s 156 posteljami in 24 varovanimi stanovanji,” je napovedal Igor Zorko, direktor podjetja Prodoma, potem ko so svetniki potrdili prostorski načrt za gradnjo.

Začetek gradnje spomladi
Zemljišče okrog starega doma je že odkupljeno, gradnja pa se bo začela spomladi,” je razložil Zorko, ki bo center gradil v sodelovanju z domom upokojencev in ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve. Ali bo šlo za javno-zasebno partnerstvo, javni zavod ali kakšno drugo obliko, Zorko še ne upa napovedovati.

Interes nekaterih je bil, da bi občina odkupila njihova zemljišča in tako reševala njihove težave.
Ivan Molan

Konec govoric
S tako odločitvijo svetnikov se končujejo tudi namigovanja, da naj bi se dom gradil v Dobovi, kjer naj bi bil zanj najbolj navdušen Gregor Černoga. “Ne gre le zanj, saj je bilo več ponudnikov; eden z Bizeljskega, drugi iz Brežic in tretji iz Slovenske vasi,” pravi župan Ivan Molan. “Njihov interes je bil, da bi občina odkupila njihova zemljišča in tako reševala njihove probleme,” je bil kratek Molan ter take ponudbe in razprave označil za gostilniške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.