Slovenija
63 ogledov

"Dom je dobro zaživel"

Dom nosi ime po Vincencu Drakslerju (na sredini). Občina, ki jo vodi župan Mohor Žurnal24 main
Obnova končana. Jutri menjava na čelu Fundacije Vincenca Drakslerja.

Obnova Doma Vincenca Drakslerja za ozdravljene zasvojence v Pristavi pri Tržiču je po dveh letih gradbenih del končana. Hkrati se po petih letih vodenja poslavlja predsednik uprave Fundacije Vincenca Drakslerja Beno Fekonja.

Za vključitev v družbo
“Lahko smo veseli, da nam je s pomočjo donatorjev uspelo ustvariti dobre pogoje za ozdravljene zasvojence, da znova zaživijo in se vključijo v družbo,” je pred včerajšnjo slovesnostjo dejal Fekonja in spomnil, da so se priprave na obnovo doma začele leta 2007, gradbena dela pa dve leti pozneje.

 

Nihče si ni predstavljal, da bo to tako velik projekt.
Beno Fekonja

Medtem so v obnovo doma vložili okrog 400 tisoč evrov, od tega letos 80 tisočakov.

“Dom je dobro zaživel,” je ocenil Fekonja. V njem trenutno biva šest varovancev, hkrati jih še 30 obiskuje dnevni center. V domu izvajajo terapevtsko dejavnost, varovance psihično utrjujejo, ponujajo izobraževanje, pomagajo pri iskanju zaposlitve. V zadnjem času sta jo dobila dva, je bil vesel Fekonja. “To je tisto, kar najbolj potrebujejo. V domu so sicer eksistenčno varni, ampak za polno reintegracijo v družbo se morajo postaviti na lastne noge,” je sklenil.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.