Slovenija
19 ogledov

Dom oprema se je uspešno pobrala

železniki poplave Žurnal24 main
Podjetju iz Železnikov je že uspelo sanirati več sto tisoč evrov škode zaradi lanskih uničujočih poplav.

Podjetju Dom Oprema iz Železnikov je uspelo sanirati 400 tisoč evrov škode, nastale pri lanskih poplavah. Pri odpravi so pomagali država, občina, civilna zaščita, kupci in dobavitelji, za delo pa je poprijelo tudi 19 delavcev in v dveh mesecih proizvodnjo pognalo v načrtovan ritem.

Protipoplavni zid
V podjetju se nameravajo v prihodnje zavarovati s protipoplavnim zidom na zahodni strani tovarne, ki bo zagotovil, da se septembrska škoda ne bi ponovila, so sporočili iz razvojne agencije Mirnske doline, iz katere izhaja lastnik podjetja Dom Oprema,skupina Tom. Predsednik uprave skupine Tom Bruno Gričar ocenjuje, da lahko s podjetjem iz Železnikov, ki ima lastno proizvodnjo, zagotovi potrebno kakovost in logistiko. Z novim lastnikom se je v železnikarskem podjetju začel nov naložbeni cikel, ki je omogočil povečanje števila zaposlenih za sedem in sklenitev pogodb o štipendiranju s tremi dijaki. Lani je Dom Oprema realizacijo dvignil s pol milijona evrov na milijon, podjetje pa je v posodobitev proizvodnje vložilo skupno 438 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.