Slovenija
31 ogledov

Domnevni morilec izgubil spomin

Slovenija 13.06.13, umor v Svecini, Svecina, obcina Kungota, foto: fotosmedija Fotosmedija
Sojenje. Umora partnerke pred očmi otrok Hribernik ni priznal. Za vse naj bi bil kriv sms.

Devetintridesetletni Danijel Hribernik umora svoje partnerice ni priznal. Na predobravnavnem naroku je namreč v pisni izjavi – ker zaradi bolezni ne more govoriti – navedel, da se je dne, ko se je zgodil umor, zavedel šele v bolnišnici. Obtožnica ga sicer bremeni, da je junija v Svečini pred očmi otrok s kuhinjskim nožem umoril 37-letno Katarino Sernec. Nato se je s svojim mopedom odpeljal v bližnji objekt in se tam poskušal obesiti. Ker ima zaradi raka na grlu v sapnik vstavljeno cevko, ni umrl, pravočasno pa so bili na kraju tudi policisti, ki so ga prepeljali v mariborski klinični center, od tam pa na psihiatrijo.

Hribernik sicer policistom očita, da mu niso pojasnili, zakaj je v bolnišnici in česa je kriv. Ob tem so mu sicer zasegli mobilni telefon, ker je trdil, da ima fotografijo SMS-sporočila, ki ga je našel na partneričinem telefonu. Pisalo je "Naj bo biser ali kamen, ljubim te in amen", pošiljatelj pa ni bil znan. SMS je bil zanj dokaz, da ga partnerica vara. Hribernika obtožnica sicer bremeni naklepnega umora, storjenega iz ljubosumja z nizkotnimi nameni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.