Slovenija
22 ogledov

Donacija z napako

Na ukrivljenem mostu oziroma brvi za pešce je ob nizkih temperaturah drselo. Ogr Žurnal24 main
Žitni most. Ogrevanja še ni, saj še nimajo soglasja za napeljavo elektrike.

Ob nizkih temperaturah v zadnjih dneh je bil novi Žitni most zaledenel in zato nevaren za pešce, saj ogrevanje mostu še vedno ne deluje. To so potrdili tudi na Mestni občini Ljubljana (MOL), kjer so sicer opravili dodaten ogled mostu in zagotovili, da ga skladno s temperaturami, in če je treba, preventivno posipavajo.

Gretje za varnost
Zima. Za ogrevanje Žitnega mostu so se na MOL odločili zato, ker naj bi bil tako pozimi oziroma v slabših vremenskih razmerah varnejši. Za napeljavo za ogrevanje bo morala MOL odšteti dobrih 34 tisoč evrov. Žitni most je sicer lani poleti donirala Kranjska investicijska družba.

“Talno ogrevanje Žitnega mostu žal še ne deluje, ker še ni izveden nizkonapetostni kabelski priključek na javno električno omrežje na trafopostajo Gestrinova,” so pojasnili v Službi za razvojne projekte in investicije MOL. Kdaj bo ogrevanje začelo delovati, niso mogli napovedati. Še vedno namreč ni sklenjena pogodba za gradnjo priključnega kabla, prav tako pa še niso dobili soglasja lastnikov zemljišča, na katerem stoji transformatorska postaja.

To zemljišče je v lasti 120 stanovalcev Rdeče hiše. Ti imajo za svoje soglasje več pogojev – zahtevajo, naj MOL zagotovi vrnitev dvorišča v prvotno stanje in preplastitev celotne vozne površine na območju posega ter predloži terminski načrt gradnje in ureditve gradbišča. Napeljava za ogrevanje je bila v Žitni most sicer nameščena že pri gradnji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.