Slovenija
22 ogledov

Dotrajan most v Benici hudo poškodoval otroka

Deska v avto Lendavainfo.com
Deska, ki ni bila pritrjena na most, je prebila motorni del avtomobila. Močno je poškodovala mladoletnega sopotnika na sovoznikovem sedežu. Na težave z mostom domačini opozarjali že dlje časa.

Do prometne nesreče je prišlo med naseljema Benica in Pince-Marof v občini Lendava, ko je voznica osebnega avtomobila peljala čez most. Pri tem se je z mostu dvdignila slabo pritrjena deska, ki se je zarila skozi sprednji del vozila. Neverjetno, vendar deska je pri tem prebila vse do kabine in poškodovala mladoletnega sopotnika, piše portal Sobotainfo.com. 

Fanta so odpeljali v murskosoboško bolnišnico, kjer so ga oskrbeli zaradi dvakratnega zloma golenice. Odnesel jo je relativno dobro, poškodbe bi bile lahko še mnogo hujše.

Je bila potrebna nesreča, da so ga zaprli?

Po poročanju portala Lendavainfo na slabo stanje mostu tamkajšnji prebivalci opozarjajo že več let. Krajevna skupnost naj bi občino Lendava, občinski svet za preventivo v cestnem prometu in vzdrževalca mostu podjetje Eko-Park samo letos že petkrat opozorila na slabo stanje mostu. Zadnje opozorilo so poslali le pet dni pred nesrečo.

Župan: Pred nesrečo so ocenili, da ni nevarno za zaprtje!

Anton Balažek, župan Občine Lendava, je za žurnal24.si povedal, da je cestno pregledna služba občine sicer zaznala poškodbe mostu, vendar ocenili so, da te poškodbe niso tako nevarne, da bi bilo potrebno most zapreti.

"Smo pa že pred tem sprožili postopek javnega naročanja za popravilo mostu. Včeraj smo ga zaključili. Poudaril bi, da bomo postopek pospešili, da bomo že danes govorili s tremi ponudniki in tisti, ki bo lahko prvi opravljal delo, ga bo dobil," pravi župan Balažek, ki predvideva, da bi lahko z deli začeli že v ponedeljek.

So res za nastalo situacijo krivi vozniki?

Most je občina po nesreči - po posvetovanju s policijo - večraj zaprla. "Tudi zaradi tega, ker uporabniki niso upoštevali cestnih označb. Most je nevaren, treba je previdno vozit, najhitreje 10 kilometrov na uro," poudarja župan Balažek.

Meni torej, da so vozniki sami krivi? Tudi voznica, ki se ji je pripetila nesreča? "Nikakor ne! Tega nikoli ne trdim! Poudarjam pa, da se je potrebno prilagajati razmeram na cestah!" Župan pove še, da most že desetletja popravljajo in da kot takšen ni predviden za težki tovorni promet, pač pa za lokalno prebivalstvo in osebne avtomobile. "Tam pa nekontrolirano vozijo težko kmetijsko mehanizacijo, poltovornjake, tovornjake, zato se kvari," pravi župan.

Računa, da bo most prihodnji teden že odprt, saj je konstrukcija v redu, ravno tako nosilnost in statika. Potrebno je sanirati le zgornji sloj.

barbara.barbic@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • alibaba 16:06 18.junij 2015.

    Res je treba obvezno do odvetnika,sicer vam bodo ponudili samo 2-3 tisočake odškodnine.Poznam osebo,ki je zaradi zloma golenice,šepala leta dolg.

  • puksicd 12:25 18.junij 2015.

    To pa so "kompetentni" strokovnjaki. Si prav predstavljam prepotentneža po naročilu župana, ki je z razdalje 50 m ocenil stanje, zamahnil z roko in revsknil: "Eeeeeeeeh, pa dobro je, za koga je!" Ta situacija eksplicitno kaže tudi odstop župana, zato ...prikaži več ga morajo vreči iz občine, ker je GOTOF!

  • Papaja Popi 10:49 18.junij 2015.

    Samo tožit jih je treba in iztožiti.