Slovenija
197 ogledov

Dovolilnica tudi za najemnike

dovolilnica, parkiranje, MOL Anže Petkovšek
Kot kaže, bodo z novim letom tudi najemniki lahko dobili dovolilnico za parkiranje v Ljubljani, ki jo zdaj lahko prejmejo le lastniki nepremičnin.

Najemnik nepremičnine bo po novem lahko dobil dovolilnico za parkiranje v Ljubljani, je napovedal župan Zoran Janković in opozoril, da bo to možnost imel le eden - lastnik ali najemnik stanovanja oziroma hiše. Več podrobnosti - ali bo moral imeti najemnik na lokaciji, kjer živi, prijavljen stalni ali le začasni naslov - ni razkril, menda pa naj bi novo pravilo začelo veljati z novim letom. Spomnimo, da lahko stanovalci v središču mesta dobijo eno letno dovolilnico, ki stane sto evrov, vendar jim ta ne zagotavlja prostega parkirnega prostora; izven središča pa lahko dobijo dve dovolilnici, vendar morajo za drugo odšteti dvesto evrov.

Janković: Plačilu se ne bodo izognili 

Župan se je odzval tudi na poziv, naj kršitelji, ki so prejeli položnico mestnega redarstva na podlagi obvestila javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT) o nepravilnem parkiranju, globe ne plačajo. Janković napoveduje, da kršitelji s pritožbami ne bodo uspešni, "ker je zakonodaja na naši strani." Po njegovem je tudi nelogično, da delavci LPT tega ne bi smeli početi, Mestna občina Ljubljana pa zaradi prepovedi vlade ne sme zaposliti novih redarjev, ki bi sicer opravili to delo.

Dnevnik je poročal, da bi lahko bile odločbe o prekrških, ki jih mestno redarstvo pošilja kršiteljem zaradi neplačane parkirnine na podlagi zelenih obvestil uslužbencev LPT, nezakonite, saj mestno redarstvo kot prekrškovni organ dokaznih postopkov ne vodi pravilno. Na redarstvu naj bi namreč postopek vodili tako, kot da je uslužbenec LPT uradna oseba, namesto da bi izvedli dokazni postopek (pridobili fotografije, pričanja in podobno). V prid temu, da gre za nezakonite odločbe, govori tudi sodba okrajnega sodišča v Ljubljani, ki je zaradi neizvedenega dokaznega postopka ugodilo zahtevi za sodno varstvo kršiteljice in ustavilo postopek o prekršku.

 

Komentarjev 1
  • ARBAJTER 22:47 29.oktober 2013.

    Policaji, redarji MOL, redarji LPT, redarji XXX, kaj res postajamo policijska država ?