Slovenija
275 ogledov

Dovolj ima policije

Janez Lovrec Barbara Bradač
Odstop. Vodjo mariborskih kriminalistov bo 1. oktobra zamenjal komandir ptujskih policistov.

Odpoved. Prvega oktobra bo policijske vrste zapustil Janez Lovrec, šef kriminalistov na Policijski upravi Maribor. "Delovno razmerje bo prekinil na lastno željo zaradi nadaljevanja njegove profesionalne kariere zunaj policije, ki ga ima v načrtu že dlje. Svoj odhod je vodja sektorja kriminalistične policije načrtoval in napovedal že pred več meseci," uradno pojasnjujejo na policiji.

"Ni zdržal pritiskov"

Neuradno pa je iz policijskih vrst slišati, da naj bi Lovrec službo menjal zaradi pritiskov, ki naj bi – predvsem iz različnih političnih krogov – nanj in na njemu podrejene kriminaliste vedno močneje leteli predvsem od hišnih preiskav pri mariborskem županu Francu Kanglerju v začetku maja. "Čisto premočni pritiski naj bi se vrstili predvsem nanj osebno glede tega, kako naj bi kriminalisti vodili in kako naj ne bi preiskovali domnevne zlorabe županskega položaja," je slišati neuradno, česar pa na policiji niso potrdili. Da pa se kakršnimkoli pritiskom ali očitkom o slabem delu ne nameravajo podrejati, gre verjetno razbrati iz policijskega pojasnila, da "bodo mariborski kriminalisti, tako kot do zdaj, tudi v prihodnje zakonito, strokovno in profesionalno preiskovali vse oblike kriminalitete, tudi najzahtevnejše".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.