Slovenija
23 ogledov

Dovolj prostora za vse

V prvi del vrtca so se že naselili malčki. (Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Vrtec Ciciban. Prvi del končan, 30 vlog na čakanju do pomladi, ko bodo zgradili tudi drugega.

Z enoletno zamudo so se malčki preselili v novozgrajeni vrtec v Šmarju. V njem je na voljo sedem igralnic, še enkrat toliko jih bo, ko bo končana druga faza vrtca. To naj bi se zgodilo čez šest mesecev. V tem času mora novi gradbinec, družba Slemenšek z Raven na Koroškem, ki je nadomestila Gradis, ko je ta šel v stečaj, porušiti preostali del vrtca in na njegovem mestu zgraditi novega. Zaradi gradnje nekaj oddelkov otrok gostuje v prostorih nekdanje knjižnice.

Za zdaj ni stiske
Vsi sevniški otroci, ki to želijo, so vključeni v vrtec,” se pohvali župan Srečko Ocvirk in pojasnjuje, da je vključenost otrok v vrtce 73-odstotna. “Trideset vlog je sicer na čakanju,” dodaja ravnateljica vrtca Vlasta Fele, ki pravi, da bodo ti malčki vrtec začeli obiskovati spomladi, ko se bo staršem iztekel porodniški dopust. “Takrat pa bo zgrajen že tudi drugi del vrtca, tako da težav ne bi smelo biti,” zatrjuje Feletova.

Vse več potreb
V zadnjih treh letih so v občini odprli pet novih oddelkov: enega na Blanci, enega pri centralnem vrtcu in tri v Krmelju. Tam nameravajo prihodnje leto dograditi vrtec, saj prostora zmanjkuje. Jeseni naj bi bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, vrtec pa bi morali po napovedih župana dograditi leta 2011. Ocvirk upa, da se ne bo zapletlo pri gradnji, kot se je zgodilo pri sevniškem vrtcu, ko je šlo podjetje Gradis med gradnjo v stečaj. “Posel smo imeli zavarovan in smo unovčili bančne garancije,” pove župan. “Zaradi prekinitve pogodbe smo izgubili le čas, ne pa tudi denarja,” dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.