Slovenija
25 ogledov

Dovoljenje za že plačane luči

skakalnica Kranj Iztok Golob
Postavitev razsvetljave plačana pred dvema letoma, gradnje pa še ni.

Smučarska zveza Slovenije je prejela gradbeno dovoljenje za razsvetljavo na smučarski skakalnici. Začetek gradnje zaradi zahteve po vračilu projektu namenjenih sredstev še ni znan.

Zakaj vračilo

“Gradbeno dovoljenje smo prejeli konec januarja. Lahko začnemo delati, nismo pa še dogovorjeni, kdaj. Najprej moramo urediti zadeve s Fundacijo za šport,” je včeraj povedal Andraž Kopač, poslovni direktor Smučarske zveze Slovenije (SZS).

Fundacija je proti koncu lanskega leta zahtevala vračilo denarja, ker je po inšpekcijskem ogledu ugotovila, da projekt pred dvema letoma kljub izstavljenemu računu sploh ni bil 
izveden.

Predkazenski postopek

Oktobra je v zvezi s tem pri Policijski upravi Ljubljana stekel predkazenski postopek, ki pa še ni končan, zato več informacij ne morejo posredovati.

Zamudne obresti

Fundacija za šport pričakuje od SZS vračilo okrog 150 tisoč evrov, SZS pa jo je prosila za zamik. Fundaciji se ne mudi, saj obračunava zamudne obresti, znesek pa bo, če ne bo šlo drugače, preprosto zadržala od sredstev, ki jih bo SZS pridobila na razpisih za letos. Točen znesek bo znan v četrtek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.