Slovenija
29 ogledov

Dow Jones spet presegel magično mejo

Po padcu Lehmans Brother pred dobrim letom se stanje na trgu počasi izboljšuje. Žurnal24 main
Ameriški indeks Dow Jones je po več kot letu dni spet presegel mejo 10 tisoč točk. Največje zasluge za tolikšno rast indeksa pripadajo bankirjem.

Spet nad 10 tisoč točk
Ameriški indeks Dow Jones Industrial Average je prvič po letu 2008 presegel mejo 10 tisoč točk. Dogodek je res izjemen, saj se je to zgodilo prvič po bankrotu Lehman Brothersa, ki je pred časom pognal gospodarstvo v strm padec.

JP Morgan Chase presegel vsa pričakovanja

Največje zasluge za rast indeksa pripadajo bankirjem. JP Morgan Chase je danes objavil podatke o četrtletnem dobičku, ki je močno presegel vsa pričakovanja: dobiček znaša namreč kar 3,6 milijarde dolarjev. Lani so v istem četrtletju imeli le 527 milijonov dolarjev dobička.

Največji padec doživel Johnson & Johnson
Ob koncu trgovanja so se za 4,55 odstotka podražile delnice Bank of America, za 3,4 odstotka JPMorgan Chase in za 3,6 odstotka Du Pont ter Pfizer. Pocenitev je bilo zelo malo, še najbolj pa so padle delnice Johnson & Johnson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.