Slovenija
23742 ogledov

"Da bi očka imel denar, da bi nam kupil tople čevlje in bi imeli dosti hrane"

Otroci in prazniki
1/13
Profimedia
Pisma otrok dedku Mrazu in Božičku ... Vsi otroci, ki so napisali pismo v prvem sklopu, so že dobili svojega obdarovalca, vsi so oddani. Če želite, lahko obdarite otroke, ki niso mogli napisati pisma s splošnim darilom na dnu članka ...

Tudi letos v sklopu projekta Glas generacije in v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje iščemo Božičke in dedke Mraze za otroke iz socialnega dna. Po besedah predsednice ZPM Ljubljana Moste-Polje Anite Ogulin, otroci prav letos še bolj potrebujejo svoje darilce, ki jim bo pričaralo nasmeh na obraz.

"V letu, v katerem so premnogi otroci pogrešali varnost doma, razumevanje in spodbudo staršev, druženje s prijatelji ... Naj jim ostanejo vsaj tiste skrite želje," pravi Anita.

Nekateri želja niso pisali pred starši, ker so se bali, da bi jih prizadeli. Vedo, da ti nimajo moči priklicati dobre može tetke Zime. So pa odprli svoja srčeca in želje izpisali dragemu dedku Mrazu, Božičku. Verjamejo vanje. V mnogih družinah  bo to edino lepo doživetje tega temnega obdobja. In mi jih predajamo vam - dragi bralci. Postanite dobri možje tetke Zime. Ta že trka na mnoga vrata žal tudi mrzlih domov. Ogrejmo jih - uresničimo otroške  želje in pričakovanja. Otroci si to zaslužijo.

Anita Ogulin, ZPM Ljubljana Moste-Polje

Prilagoditve zaradi pandemije

Letos so žal okoliščine zaradi koronakrize nekoliko težje, zato smo zbiranje darilc prilagodili. Ker ne vemo, ali bo pandemija v decembru vztrajala, letos osebno vročanje darilc ne bo možno. Če imate možnost za varen nakup, lahko kupite darilce osebno, ga zavijete in pošljete z dopisanim imenom za otroka. Prav tako lahko darilce prek spleta naročite na svoj naslov, zavijete darilo, napišete otroku tudi kakšno pisemce v imenu dedka Mraza ali Božička in ga nato oddate prek pošte ali GSL. Takšnih skrbno zavitih daril in z voščilnico bodo otroci najbolj srečni.

Bo pa možen nakup daril prek spleta, ki jih bodo nato zavili v točkah ZPM, otrokom boste letos lahko kupili darilni bon za nakup obleke ali para čevljev, letos pa so na željo nekaterih bralcev na ZPM odprli tudi račun za namen naše akcije. Tako lahko po svoji zmožnosti nakažete svojo darilno vsoto, s katero bodo kupili darila oziroma kupone za otroke. Zbrani znesek in število dodatnih darilc bomo objavili v decembrskem članku.

V letošnji akciji bomo objavli sto pisemc in risbic ter želja otrok, ki jih boste lahko izbrali in obdarili. Ko izberete otroka, pošljite elektronsko sporočilo z imenom otroka na anja.darila@gmail.com. V roku 24-ih ur vam bomo poslali nadaljna navodila za obdarovanje svojega otroka. Pri otrocih v članku piše, ali so še prosti, ali so že dobili svojega Dedka Mraza ali Božička.

Kot boste videli, so nekatere želje otrok skromne, nekateri bi radi, da dobri mož obdari celo družino, spet drugi imajo večje želje. Vsak naj obdaruje po svojih zmožnostih, tako kot bi to počeli za svojega otroka.

Nekateri otroci si želijo predvsem kakšne obleke ali čevljev, v tem primeru priporočamo nakup bona, saj večina otrok ni dopisala velikosti ali starosti.

Darilca se bodo zbirala vse do 10. decembra, zato v primeru spletnega nakupa pohitite, da bo prišlo darilce pravočasno pod jelko otrok. Če bi želeli kupiti otrokom splošna darilca, je na dnu članka seznam potrebščin, ki jih najbolj potrebujejo. Če bi želeli nakazati darilno vsoto za nakup darilc, je na dnu članka tudi račun za ta namen.

Prvi sklop pisem

V akciji bomo skupno objavili sto pisem, nekaj jih objavljamo že danes. Vsi otroci so ob pismih tudi kaj narisali, veliko risbic in slikic je objavljenih že v današnji fotogaleriji.

Ž - 145 - deklica, 10 let - ODDANA

Dragi Dedek mraz! Prosim izpolni mi željo, zelo dolgo si želim igralo L.O.L. SURPRISE, ime igrače je Kitty K. Rada te imam. Želim si še masko za spanje unicorn in muco.

Ž - 108 - deček - ODDAN

Narisal je robota, želi pa si lego kocke, če je možno - lego oceansko raziskovalno ladjo.

Ž - 105 - deklica, ni starosti - ODDANA

Narisala je čudovito sliko s smrkami, želi pa si ogrlico s kristalom in SLIME igrače.

Ž - 108 - deklica, 5 let - ODDANA

Hvala dedek Mraz. Želim si stezo hot wheels in za sestrico kakšno pojočo igračo. (Punčka je narisala družinico)

Ž - 164 - deček, 11 let - ODDAN

Dragi dedek Mraz, hvala za darila, ki mi jih boš dal. Rad te imam. Narisal je svoji želji. Želi si komplet uteži domyos 10 kg ali lego batmobile 76119.

Ž - 113 - deček, 10 let - ODDAN

Živijo dedek Mraz. Za svojo družino si želim, da se ne bi toliko kregali, ker smo potem vsi žalostni. Zase si želim LED barvno žarnico z daljinskim upravljalnikom, Hoddie s kapuco in tople zimske čevlje s številko 40. (Za majico ni napisal številke, v satrosti 10 let so otroci visoki okrog 150 cm. Lahko se kupi tudi bon. Op. p.)

Ž - 140 - deček - ODDAN

Narisal je lepe živalice in zapisal: Drai dedek Mraz! Za družino si želim, da bi se bratec in mami manj kregala. Sam bi si želel trdi disk 1TB, da bi lahko nadgradil zmogljivost mojega računalnika, ki ga uporabljam za učenje. Ali pa en topel hoodie s kapuco. (Za pulover oziroma kakšno obeko priporočamo nakup vrednostnega bona za trgovino z oblekami, kjer imajo športne puloverje s kapuco, op. p.)

Ž - 167 - deklica, 11 let - ODDANA

Narisala je lepega jelena, želi pa si božično knjigo in čelado.

Ž - 158 - Lan, manj kot eno leto - ODDAN

Dragi dedek Mraz! Ker sem še premajhen, mi pismo piše teta. Star sem osem mesecev. Za darilo si želim poganjavček in skiro v enem. Tebi pa želim še veliko lepih dni.

Ž - 144 - deček, 5 let - (pismo so pisali trije otroci skupaj) - ODDAN

Dedek mraz! Želim si, da ne bo več korone, da bom lahko šel v vrtec, da vidim svoje prijatelje. In si želim lego kocke ali igračo puško in bombone. Za mojega starejšega brata pa si želim nogometno žogo. Za najstarejšega brata pa dve knjigi majnikrafta. Pa za oba monbone. Pa za atija in mamico kavo in za dedka copate. Lep pozdrav

Ž - 125 - deklica, 8 let - ODDANA

Narisala je Božička, njena želja so avto na daljinca in sladkarije in bundica za mamo v številki 38.

Ž - 146 - deklica, 3 leta - ODDANA

Dragi dedek Mraz, jaz sem tvoja velika mala prijateljica. Prosim prinesi mi kovček ličil crazy chic, saj se zelo rada šminkam in si lakiram nohte. No, pa tudi friziram se rada … V Baby centru sem videla suer kovčke. Sem tudi velika oboževalka Elze iz Ledenega kraljestva - všeč mi je karkoli z njenim motivom. Tudi oblekice rada nosim in se vrtim v njih. Hvala ti, pošiljam ti tri sladke poljubčke

Ž - 161 - deček, 12 let - ODDAN

Dragi Božiček. Hvala ti, ker pomagaš otrokom. Zelo si želim, da bi jih veliko obiskal. Zelo si želim malo večjo trenirko (164) ali teniske (41). In lepo te prosim, da bi naša družina prihodnje leto živela tako, da mami ne bi kar naprej jokala, ker nam ne more kupiti oblačil in dovolj hrane. Hvala

Ž - 165 - deklica, 6 let - ODDANA

Letos sem bila zelo pridna. Ubogala sem babico in ji pomagala. Hodim v prvi razred. Sem tudi zelo velika. Za novo leto si želim novi skiro, saj sem starega prerasla. Takega z majhnimi kolesi. Ali lego kocke ali pa punčko ki joka in ji tečejo solze ali pa kaj za šolo. Sam se odloči. Lepo te pozdravljam in veliko poljubčkov

Ž - 166 - deček 10 let - ODDAN

Dragi dedek Mraz. Sem učenec 4. razreda in sem star devet let in upam, da mi boš lahko izpolnil željo, da mi nabaviš policijsko postajo lego, ki sem jo narisal. V šoli se trudim, čeprav pogrešam sošolce in delo v šoli. Upam, da me boš uslišal, jaz se bom še trudil naprej, da bom čim bolj priden.

Ž - 148 - deček, 9 let - ODDAN

Dedek Mraz, želim ti veliko sreče in zdravja. Hvala ti za vse kar delaš in nam vsako leto narišeš nasmeh. Rad te imam

Želel bi dobiti garažno hišo za avte ali družabno igro. Pa nova oblačila številka 134 ali gležnerje številko 34, da me ne zebe. Za mamico bi ličila. Ker ona pravi, da tega ne rabi, ampak vem, da nima denarja, da si kupi. Očiju bi novo majico, da mu v službi ne bo mrzlo. On dela zunaj in ima številko M. In za sestrico tablo za risanje in sladkarije, da skupaj pojeva. Dedek, če je to preveč, ti izberi kar lahko prineseš. In 30. 12. imam še rojstni dan.

Ž - 168 - deklica, 4 leta - ODDANA

Narisala je dva roza možiclja. Želi pa si princesko, ki jo je videla v Mullerju.

Ž - 169 - deček - ODDAN

Dragi Božiček! Komaj čakam božič in praznične dni! Celo leto sem bil priden, da mi boš kaj prinesel za božič. Želim si knjigo Harry Potter in svetinje smrti (1. del) in kakršen koli pulover ali košarkaško žogo. Upam, da obiščeš veliko otrok in prineseš veliko veselja in da boš zelo srečen. Hvala

Ž - 159 - deklica, 12 let - ODDAN

Dragi dedek Mraz. Ker sem bila to leto pridna in sem dobila lepe ocene, si želim, da bi imeli v letu 2021 večje stanovanje in manjšo najemnino. Prosim še za topla oblačila zame. Velik objem (podatkov o velikosti oblačil nimamo, zato svetujemo nakup bona za trgovino z oblekami op. p.)

Ž - 160 - deček, 9 let - ODDAN

Dragi dedek Mraz. Bil sem priden zato te prosim, da mi prineseš cluedo družabno igro. Zelo bom vesel, da se bomo igrali z družino.

Ž - 162 - deček, 5 let - ODDAN

Narisal je dinozavra. Želi si namreč mogočnega zelenega dinozavra LEGO 31058 ali črno uro.

Pisma otrok | Avtor: Otroci, ZPM Otroci, ZPM

Ž - 163 - deček, 11 let - ODDAN

Dragi dedek Mraz. Kot veš imamo šolo na daljavo, kjer vse delo poteka preko računalnika. Moj računalnik pa nima spletne kamere, ki bi mi omogočala, da bi se povezal preko video klepetalnice, ki jo potrebujem za šolo. Zelo bom vesel, če mi boš lahko to omogočil, če pa je to prevelika želja pa prinesi kaj po tvojem okusu. Najlepša hvala

Ž - 154 - deklica, 6 let - ODDANA

Dragi dedek Mraz - želim ti, da bi bil srečen in zdrav in prinesel darila vsem otrokom. Piše mami, ker pravi, da sem počasna. Zato mamici želim, da ne bo več živčna in da bo lahko plačala vse položnice. Prosim te za tople škorenjčke 32, pa želim si eno oblekico velikosti 122. In že dolgo nisem jedla čokolade. Vsem otrokom pa želim, da bi jih imeli starši radi. (Narisala je mucko)

Ž - 155 - deklica, 13 let - ODDANA

Živijo. Za dedka Mraza si želim knjigo Harry Potter and the Golbet of fire - slytherin edition v trade vezavi. Knjiga je v angleščini. Najlepša hvala, želim vam lepe praznike.

Ž - 156 - deček, 3 leta - ODDAN

Dragi dedek Mraz. Prosim te, da mi prineseš avto na daljinca, toplo kapo, šal, rokavice toplo dekice ter sladkarije. Za tvoja darila se ti lepo zahvaljujem. 

Ž - 157 - deklica, dve leti - ODDANA

Dragi dedek Mraz! Ker sem še premajhna za pisat, sem prosila babico, da mi pomaga. Stara bom dve leti. Zame bodo to prvi prazniki, ko bom vedela zanje. Zame si za prvo darilo od dedka Mraza želim punčko baby born. Tebi pa veliko zdravja

Ž - 151 - deček, 11 let - ODDAN

Dragi dedek Mraz. Priden sem bil celo leto, saj sem še. Pomagam mamici doma, pa tudi rad se učim. Želim, da bi imeli boljše življenje, saj smo žalostni, ker nimamo dovolj denarja, ker samo oči dela. Za mamo si želim, da bi dobila službo. Zase si želim Bleyblade in trenirko. Želim ti srečno novo leto.

Ž - 152 - deklica, 9 let - ODDANA

Dedek mraz! Želim si, da revnim in drugim otrokom prinesete darila in da ne bo več korone. Jaz bi rada, da mi prineseš sladkarije, veliko plišasto pando. In lučke za v sobo ali pa majhno pando plišasto. Za starejšega brata si želim košarkaško žogo, za starša pa tople nogavice. Mamina številka je 41, očijeva 43, ampak ni vse to potrebno. Nam je potrebno zdravje in ljubezen, lep pozdravček

Ž - 153 - deček, 10 let - ODDAN

Dragi dedek Mraz. Pri nas je veliko otrok. Trije bratje mi pomagajo, ker težko hodim. Sestrica pa je še majhna. Imam deset let in si zelo želim, da bi mamica spet dobila službo. Da bi očka imel dosti denarja, da bi nam lahko kupil tople čevlje in bi imeli dosti hrane. Dedek mraz, bi mi lahko pomagal, da bi plaval? Potem bi lažje hodil. Pa kopalke rabim za deset let, pa lepo brisačo in sladkarijo. Tebi pa želim, da bi bil zdrav in razveselil veliko otrok. Hvala hvala in srečno.

Ž - 149 - deklica, 1,5 leta - ODDANA

Hčerkica se rada igra s posodami v kuhinji. Želela bi si knjigico in oblačila, posebej zimska. Številka oblačil je 92, čevljev pa 22. Želimo vam veliko zdravja in veselja. Hvala vam za vse kar delate za najine otroke.

Ž - 150 - deklica, 6 let  - ODDANA

Narisala je lepo risbico Božička, želi pa si družabno igro smetana v obraz, sladkarije in playmobil Heidi.

Ž - 147 - deklica - ODDANA

Dragi dedek Mraz! Sem učenka sedmega razreda in stara 13 let. Pred kratkim sem imela rojstni dan in ker si starši ne morejo privoščiti te prosim, da me razveseliš in prineseš stvari, ki sem ti jih narisala. V šoli se trudim, čeprav je težko in pogrešam prijatelje in učenje v šoli. Upam, da mi polepšaš praznike. Narisala je peresnico, bleščeče fluomastre, svinčnik, tempera barvice, čopiče, Rafaelo in škornje številka 40.

 

Pisma otrok | Avtor: Otroci, ZPM Otroci, ZPM
Ž - 117 - deček, 9. let - ODDAN

Dragi dedek Mraz, zelo sem vesel, da boš kmalu spet med nami, ker ti nas razveseliš in polepšaš dan in vsak otrok je vesel darila. Želim ti še čim več let da boš razveselil še čim več otrok. In za družino si želim, da se bomo še naprej imeli radi in da ostanemo zdravi.

Njegova želja na risbici je avto na daljinsko vodenje - avtomobil R/C BMW

Ž - 111 - deklica, 6 let - ODDANA

Narisala je sovo, zanjo pa piše skrbnica. Dragi dedek Mraz, imam 6 let, obiskujem prvi razred. Rada se igram, rišem, ustvarjam in poslušam pravljice. Čez leto sem bila pridna, tako pravita moja mami in oči. Želim si: da bi se dobro razumeli vsi ljudje na svetu, da bi bili vsi zdravi in leseno hiško za punčke. Hvala za vaš dar in veliko zdravja v letu 2021.

Ž - 107 - deček - 1,5 leta - ODDAN

Narisal je barvito slikico, zanj so željo zapisali skrbniki.

Knjigica z zvoki in medene voščenke.

Ž-100 - deček, 6 let - ODDAN

Napisal ni nič, narisal je veliko barvano hišo, ki je objavljena v fotogaleriji. Njegova želja je garaža za avtomobile Hot Wheels.

Ž - 101 - deklica, 10 let - ŽE ODDANA

Dragi dedek Mraz! Želim si, da bi to leto bilo čim prej mimo, da bi lahko normalno hodila v šolo. Da bi mamica imela službo, kjer bi redno dobila plačo, ta mesec je ni, zato je jokala, ker ne ve kako bo plačala položnice. Zase nimam velikih želj, želim si, da bi končno bili srečni. Rabila bi kakšno spodnje perilo, ker moje je že staro, v številki 136 in tople zimske škornje v številki 34, kakšne sladkarije bi bila tudi zelo vesela. Ti tudi sam veš kaj najbolj potrebujem. Stara sem deset let. Hvala dedek Mraz

Pisma otrok | Avtor: Otroci, ZPM Otroci, ZPM

Ž - 103 - deklica, 12 let - ODDANA

Dragi dedek Mraz,

letos si želim: rada bi dnevnik, saj bi vanj zapisala najlepše stvari. Želim si igro Jenga ali set za izdelavo sveč. Že vnaprej najlepša hvala za darilo.

Ž - 104 - deklica, 9 let - ODDANA

Dragi dedek Mraz,

letos si za darilo želim otroški mikroskop ali kakšen drug znanstveni komplet. Saj bom znanstvenica, ko odrastem. Najlepša hvala

 

Ž - 106 - deček, 10 let - ŽE ODDAN

Dragi dedek Mraz!

Želim, da bi bili zdravi in brez skrbi. Bojim se za atija, ki je zbolel na pljučih, da bolezen ne bo prehitro napredovala. Bojim se tudi, da ne dobi korono, ker bi zanjga lahko bilo zelo slabo. Sem zelo priden, doma vse pomagam in ubogam, da se ne bi jezil. Pogrešam šolo in prijatelje, šola na daljavo mi ni všeč. Želel bi si kakšno toplo bundo v številki 146, ker mi je stara že zelo premajhna, kakšno spodnje perilo pa še kakšno malenkost, saj sam veš, kaj je primerno za desetletnika. Hvalati dedek Mraz, že če bolezen odženeš od hiše bo več kot dovolj. 

Ž - 107 - deklica, 12 let - ODDANA

Dedek Mraz! Želim si, da je mir po celem svetu in da ni več korone in da si zdrav. Lep pozdrav. Jst si rada želim veliko sladkarij, kinder jajčke in laptop. (Deklica si zdaj kot večina otrok iz socialnega dna želi svojega računalnika, a se od njenega dedka Mraza ne pričakuje, da ji ga bo kupil. Predlagamo nakup darilnega bona za kakšno obutev ali obleko, ki so je najstnice najbolj potrebne op. p.)

Pisma otrok | Avtor: Otroci, ZPM Otroci, ZPM

Ž - 110 - deklica, 6 let - ODDANA

Dragi dedek Mraz, letos sem bila zelo pridna. Želim si družabno igro operacija. Ko bom velika, bom zdravnica.

Ž - 112 - deček, 2 leti - ODDAN

Zanj piše skrbnik. Dragi dedek Mraz, želim si pampers pleničke številka 5 in LOL O.M.G. PAN GIRL.

Ž - 114 - deček, 9 let - ODDAN

Dragi dedek Mraz! Najprej te lepo pozdravljam. Zdravo! Upam, da si še vedno živ in zdrav! Pa da te ni dobila korona! To bi bilo res žalostno, saj si že star in bi te lahko spravila v težave. Aja, ampak saj ti si dedek Mraz in ta mala nadloga te že ne more spraviti na kolena oziroma v posteljo. Veš, zelo močno si želim MONSTER JAMA na daljinca. Ali pulover ali trenirko NIKE, ki jo imajo vsi moji sošolci, jaz pa še ne. Tov prijatelj (Velikosti oblek ni napisal, zato je morda najbolje podariti bon za trgovino z oblačil op. p.)

Ž - 115 - deklica, 4 leta - ODDANA

Narisala je novoletno jelko. Želi si barvice in knjigo.

Ž - 118 - deček - ODDAN

Dragi Božiček! Želim ti lepe praznike in da obiščeš veliko otrok in da boš srečen in uspešen. Želim si, da bi bila moja družina srečna, vesela in zdrava, da bi se imeli lepo. Želim si Guinessovo knjigo rekordov 2021 in žogo za košarko SPALDING TF - 150 velikost 6.

Ž - 122 - deklica - ODDANA

Narisala je aparat za sladkorno peno in napisala: Dragi dedek Mraz, hvala vam lepa od srca, ker me vsako leto razveselite z lepim darilom. Želim si aparat za sladkorno peno. Želim vam lepe praznike.

Ž - 126 - deček, 10 let - ODDAN

Dragi dedek Mraz. želim si družabno igro FORTNITE MONOPOLY, kakšno saldkarijo in pižamo.

Ž - 127 - deček, 13 let - ODDAN

Narisal je Božička. Želi si trenirko ali zimske čevlje. (Zaradi pomankanja informacij, svetujemo nakup bona, op. p.)

Ž - 129 - deček, 4 leta - ODDAN

Dragi dedek Mraz, bodi zdrav in vesel in hvala ti. Za mamico te prosim kilo kave, zame toplo bundico številka 116 ali ski bucke številka 31. Vsem otrokom želimo zdravja in veselja (narisal je pikapolonico, napisala je mamica)

Ž - 134 - deček, 11 let - ODDAN

Dragi dedek Mraz. Celo leto sem bil priden, sem se veliko učil. Želim si, da bi moja mami dobila službo, da boljše živimo. Zase si želim novo trenitko in žogo. Tebi želim, da ostaneš zdrav in obdariš čim več otrok. Narisal je okrašeno jelko in darila pod njo.

Ž - 136 - deklica, 8 let - ODDANA

Dragi dedek Mraz, želim si, da bi imeli vedno poln hladilnik in polno igrač. Da mamica ne bi bila tako utrujena in žalostna. Zase si želim punčko z vozičkom. Rada te imam

Ž - 138 - deklica, 7 let - ODDANA

Dragi dedek Mraz. Celo leto sem bila zelo pridna, zato si želim večjo sobo, saj bomo dobili kmalu bratca. Prosim še za kakšno lepo igračo in saldkarije. Zelo rada te imam

Ž - 142 - deček,  2,5 let - ODDAN

Dragi dedek Mraz. Star sem dve leti in pol. Letos sem bil kar priden in te prosim, če mi lahko prineseš delovno mizo z orodjem za motoriko. Lep pozdrav od družine

Ž - 119 - deček, 4 leta - ODDAN

Narisal je avto, želi pa si bager, kapo, šal, rokavice in knjigo.

Ž - 120 - deček, 10 let - ODDAN

Srečno novo leto 2021! Dragi dedek Mraz! Prinesi mi elektronski radio Lexibook. Ali prosim tehtnico ali helikopter na daljinca in upam da si zdrav in še ostaneš zdrav. Hvala ti, tvoj Lev. (Narisal je dedka Mraza in snežinke)

Ž - 121 - deček, 13 let - ODDAN

Pozdravljeni dedek Mraz! Živim z mamico in sem prerasel zimsko bundo in čevlje. Zato vas lepo prosim, če si lahko zaželim zimsko bundo ali čevlje. Številka bunde je S ali 38, številka čevljev pa 41. 

Pisma otrok | Avtor: Otroci, ZPM Otroci, ZPM

Ž - 123 - deklica, 12 let - ODDANA

Dragi dedek Mraz. Zelo si želim lesen šah, saj imam v šoli krožek šah in zelo rada igram šah. Najlepša hvala

Ž - 124 - deklica, 3 leta - ODDANA

Dragi dedek Mraz. Stara sem tri leta, zato mi je mamica pomagala narisati risbico. Letos si želim veliko zdravja. Enega dojenčka, ki pije in lula ali kakšno pižamico in sladkarijo. Hvala dedek Mraz

Ž - 128 - deklica - ODDANA

Narisala je barvano slikico, želi pa si kakršnokoli igračko.

Ž - 130 - deček, 9 let - ODDAN

Dedek Mraz! Želim si, da bi cel svet dobil darila in da bi bili vsi zdravi. In da bi bil tudi ti. Jaz si želim brezžične slušalke in bombone. Lep pozdrav (Narisal je hišo)

Ž - 131 - deček, 11 let - ODDAN

Narisal je lepo sliko s pomočjo listja. Napisal je, da si želi škornje številka 35 in pižamo za 11-letnika ter čokolado.

Ž - 132 - deček - ODDAN

Narisal je miško in napisal: Zelo si želim monopoly ultimativno bančništvo. Želi si tudi sladkarije in šampon, kremico in milo.

Pisma otrok | Avtor: Otroci, ZPM Otroci, ZPM
Ž - 135 - deklica, 8 let - ODDANA

Narisala je svojo družinico, želi si Rainbocorns, plišasto igračko ali otroško posteljnino in toffife.

Ž - 137 - deček, 11 let - ODDAN

Dragi dedek Mraz. Celo leto sem bil zelo priden, imel sem dobre ocene. Zato prosim, da bi moj očka dobil boljšo službo, da bi lažje živeli. Zase pa bi rad dobil zimska oblačila in avomobilček.

Ž - 141 - deklica, 6 let - ODDANA

Želi si barvice, zvezek, knjigo in šal, narisala pa je punčko.

Ž - 143 - deklica - ODDANA

Dragi dedek Mraz! Rada bi ti povedala, da je 2020 zame zelo težko leto, zelo sem pod stresom zaradi šole, atijeve bolezni plus eno leto je od dedijeve smrti in mi je zelo hudo. Doma smo zelo v stiski z denarjem zadnje čase, saj mami nekako zaradi korone nima službe in zato tudi ta mesec ne vemo, kako bo z njeno plačo. Prosila bi te za kakšne stvari, za ustvarjati, npr. barve, čopiči, perlice, nalepke in želim si tudi mommyJeans. Upam da veš kakšne so to hlače hah, številko hlač imam 38, želim si tudi kakšen moder pulover številka L, saj me modra barva zelo pomirja in kakšnih sladkarij se tudi ne branim, pa ličil, majhni zvezki so zelo dobri za pisanje misli. Zelo bi mi prav prišel, sedaj pa ostani zdrav, želim ti lepe dni še naprej.

Splošna darilca in račun za praznična darila

V sklopu akcije je pisma napisalo le sto otrok, brez lepih darilc in izpolnjenih želja pa bo žal ostalo še mnogo otrok. Zato bomo s skupnimi močmi poskusili letos obdariti čim več otrok in ne zgolj 100 otrok vključenih v akcijo. Zato se lahko odločite za nakup splošnega darilca za deklico ali dečka v starosti on 0 do 13 let. Darilce prav tako zavijete, gor pa napišete komu je namenjeno in kaj je noter. Primer: DEČEK 8 LET, KAPA, ROKAVICE in SLADKARIJE.

Če bi želeli obdarovati s splošnim darilcem, pošljite elektronsko sporočilo na anja.darila@gmail.com in dopišite, da boste obdarovali s splošnim darilcem za dodatnega otroka. V roku 24-ih ur boste prejeli nadaljna navodila.

Če bi želeli podariti darilno vsoto za nakup darilc otrokom, jo lahko nakažete na spodnji račun, ki so ga na ZPM Ljubljana Moste-Polje odprli za ta namen. Tako bodo otrokom, ki ne bodo dobili darilc, kupili vrednostne bone za trgovino, ki je najprimernejša za njihovo starost. 

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje

Proletarska cesta 1

1000 Ljubljana

IBAN: SI563300 0000 1303 865 (Addiko banka)

Sklic/referenca: SI00 670

Namen: obdarovanje otroka

 

Objavljamo pa tudi seznam potrebščin in darilc, ki jih bodo otroci nadvse veseli:

 • posteljnina (za dečke, za deklice),
 • blazina (»povšter«),
 • kovter,
 • odeja,
 • rjuha na elastiko,
 • brisača,
 • športna oprema za šolarje (predvsem za osnovno šolo),
 • kapa+šal+rokavice,
 • maske,
 • pripomočki za lase za deklice (gumice, špange, obroči…),
 • zobna krtačka,
 • nalivno pero in vložki za nalivno pero,
 • plastelin,
 • posebni svinčniki (da je kaj okrašen, da je kaj pripeto gor, … to imajo zelo radi),
 • kakšen lep zvezek (za skrivnosti ali kot smo včasih imeli spominske knjige),
 • kompleti za ustvarjanje,
 • poučna revija (National Geogr. ali National Geogr. Junior),
 • kompleti za eksperimente (KidzLab, …),
 • družabne igre,
 • kakšen dodatek za v otroško sobo oz. v otroški kotiček (da si polepša svoj bivalni prostor),
 • slušalke za telefon,
 • krekerji,
 • Nutela,
 • čokolada.
 

anja.darila@gmail.com