Slovenija
97 ogledov

"Dražba je nedopustna"

Matej Gal Pintar je povedal, da so ministrstvo za mnenje zaprosili, da bi zadevo Žurnal24 main
Ministrstvo za javno upravo podalo mnenje o dražbi mestne občine.

Nezakonito. Ministrstvo za javno upravo je pritrdilo, da je bila najavljena dražba s strani kranjskega župana Mohorja Bogataja nezakonita, je v petkovem sporočilu za javnost zapisala svetniška skupina Mladi za Kranj. Kranjska mestna uprava pa vztraja pri nasprotnem.

Mi že ves čas trdimo, da je bila občinska dražba nezakonita, občina pa vztraja, da ne.
Matej Gal Pintar

Zaradi razhajanja
"V zadnjih dneh smo lahko prebrali več zapisov Župana Mestne občine Kranj o tem, kako je bila dražba zakonita in v skladu s predpisi javnih financ, kako se je o prodaji zemljišča 'pri Čebelici' odločil mestni svet decembra 2009 in kako so hude obtožbe opozicije neutemeljene," razloge za prošnjo za mnenje ministrstva za javno upravo našteva svetnik Mladih za Kranj Matej Gal Pintar. 

Ministrstvo za javno upravo v svojem mnenju med drugim pravi, da v obdobju začasnega financiranja objava javne dražbe po 31. 12. ni dopustna. Dražba Mestne občine Kranj, ki proračuna še nima sprejetega, je bila objavljena februarja letos.

Kaj pravi občina
Pri kranjski mestni upravi kljub mnenju ministrstva vztrajajo, da je bila dražba zakonita. Verjamejo sicer, da je mnenje verodostojno in vredno upoštevanja, dvomijo pa o vsebini vprašanja, ki so ga Mladi za Kranj zastavili.

"Iz mnenja ni razvidno, kaj so dejansko vprašali," pojasnjujejo. Nenavadno se jim zdi tudi, da svetniška skupina v podkrepitev svojega prepričanja o nezakonitosti ne ponuja mnenja "veliko bolj pristojnega" ministrstva za finance. Mladi za Kranj so odgovorili, da to mnenje še pričakujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.