Slovenija
42 ogledov

Dražji mariborski vrtci

“En evro za otroka za starše, ki nimajo velikega dohodka, ni nek problem,” meni Žurnal24 main
Cene. Starši bodo plačevali od 81 centov do devet evrov na mesec več.

Z majem bodo mariborski vrtci dražji za približno tri odstotke – tako so izglasovali mestni svetniki. “Gre za mesečno povišanje. Koliko več bodo plačevali starši, je odvisno od njihovih dohodkov. Mislim, da bodo 81 centov na mesec zmogli,” je pojasnila Brigita Gajzer Pliberšek, direktorica mestnega urada za vzgojo in izobraževanje.

Še več jih bo plačljivih

Maribor. Po novem bo parkiranje treba plačati v Maistrovi, Smetanovi in Kopitarjevi ulici, na Lentu, na parkirišču pri Ljudskem vrtu in ponekod drugod. K. P.

Racionalno pri stroških
Proti dvigu cen so bili v LPR. Svetnica Lidija Divjak Mirnik pravi, da bi lahko bili v vrtcih racionalnejši pri porabi energije in vode ter pri smeteh. Direktorica je poudarila, da se že zdaj vedejo racionalno, saj so materialni stroški zrasli samo za odstotek.

Podražitev je bila potrebna zaradi novega plačnega sistema v javnem sektorju. Jasmina Vidmar iz LDS pa opozarja, da so cene vrtcev najbolj regulirane cene v državi: “Če ne dvignemo cen, bo naša občina subvencionirala ceno otrokom iz drugih občin.”

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Po dvigu cen v mariborskih vrtcih je varstvo otrok cenejše v vrtcih v občinah Murska Sobota, Novo mesto, Celje, Velenje za prvo starostno obdobje, za varstvo otrok v drugem starostnem obdobju pa je cenejše v celjski občini. Dražje je v občinah Slovenj Gradec, Kranj, Ljubljana, Koper, na Ptuju in v Novi Gorici.

Pliberškova pa je še poudarila, da mariborska občina staršem daje daleč najvišje subvencije v državi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.