Slovenija
25 ogledov

Drsalnica namesto ceste

"V stanovanjski coni se je veliko gradilo, gradbeni stroji so uničevali cesto, z Žurnal24 main
Čiščenje ulice. Ni še dorečeno. KS: Pluženje tehnično ni izvedljivo. Občina: Plužil se je tudi makadam.

“Čiščenje mestnih ulic je v pristojnosti Krajevne skupnosti (KS) Sevnica, v tem predelu Drožanjske ceste pa stvar še ni v celoti definirana,” je na vprašanje, zakaj je cesta do nove stanovanjske soseke nesplužena in neposipana, odgovoril župan Srečko Ocvirk.

Cesta je drsalnica
Šli smo po sledi pritožbe našega bralca, ki vabi “na novoletno drsanje v visoko opevano elitno sosesko na Drožanjski cesti”. “Zaradi jaškov se cesta ne pluži, lahko bi jo pa vsaj posipali,” pravi bralec, ki se sprašuje, kdo je odgovoren, občina ali krajevna skupno “Mogoče pa se bo moral polomiti kdo od elitnih stanovalcev, ki se bodo sčasoma priselili, da bo kaj zaleglo, za nas staroselce pa je tako in tako vseeno,”st. je piker.

Tehnično nemogoče
“Pokrovi jaškov štrlijo štiri centimetre nad nivo ceste, zato pluženje tehnično ni izvedljivo in mi tega ne bomo počeli,” je bil odločen tajnik KS Sevnica Vinko Radišek. "Nikoli ni nihče povedal, ali je cesta sploh že v uporabi in ali kdo sploh stanuje v tej soseki,” je dodal in nas napotil na občino.

Plužili tudi makadam
“Tudi makadamske ceste niso bile ravne, pa so se plužile,” je navrgel Robert Kaše z občine. Poudaril je, da cesta še ni dokončana, saj manjka še zgornji sloj asfalta, treba pa je urediti tudi odvodnjavanje, kar naj bi postorili v prihodnjem letu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.